ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας για τη μετονομασία της οδού Ρωσοπροσφύγων στο Πανόραμα
Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας για τη μετονομασία της οδού Ρωσοπροσφύγων στο Πανόραμα
07 Οκτ
0
Σχόλια

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας για τη μετονομασία της οδού Ρωσοπροσφύγων στο Πανόραμα

Με αφορμή την φετινή επέτειο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στις 19 Μαΐου 2019, το διοικητικό συμβούλιο της Εύξεινου Λέσχης Βέροιας αποφάσισε ομόφωνα, να αιτηθεί την μετονομασία της οδού Ρωσοπροσφύγων στο Πανόραμα Βεροίας σε οδό «19ης Μαΐου».

Η τοπική κοινότητα Βέροιας και ο δήμος Βέροιας υιοθετώντας  την  πρόταση  της Λέσχης,  προέβη  στη  μετονομασία  της  οδού  για  να  θυμούνται όλοι το χρέος  και την ευθύνη όλων απέναντι στους γενοκτονημένους προγόνους μας αλλά και απέναντι στις επόμενες γενιές, όταν περνάμε από την οδό 19ης Μαΐου. Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας και  όλοι  οι  πόντιοι  τιμώντας τη μνήμη όσων χάθηκαν, αγωνίζεται και θα αγωνίζεται πάντα,  για την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης και της ιστορικής αλήθειας και τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των  Ελλήνων  του  Πόντου  και  όλων  των  χριστιανικών  πληθυσμών  της  Ανατολίας.

Η οριστική διανομή του συνοικισμού Πανόραμα, που πραγματοποιήθηκε το έτος 1956 από τη Διεύθυνση Γεωργίας, «υπέρ Ρωσοπροσφύγων», στάθηκε η αφορμή για την ονοματοδοσία της κεντρικότερης οδού του Πανοράματος. Και ενώ ο αρχικός όρος «Ρωσοπρόσφυγας» δόθηκε για τους Πόντιους που κατέφθασαν διωγμένοι από τη Σοβιετική Ένωση του Στάλιν, στις μέρες μας η χρήση του όρου «Ρωσοπόντιοι» γίνεται για να απαξιώσει τους ομόφυλούς μας, τους απόλυτα ταλαιπωρημένους από τους Ρώσους της Σοβιετικής ένωσης.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.