ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με αγιασμό ξεκίνησαν την νεά χορευτική σεζόν οι «Ακρίτες του Πόντου» στον Ασπρόπυργο
Με αγιασμό ξεκίνησαν την νεά χορευτική σεζόν οι «Ακρίτες του Πόντου» στον Ασπρόπυργο
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου»)
05 Οκτ
0
Σχόλια

Με αγιασμό ξεκίνησαν την νεά χορευτική σεζόν οι «Ακρίτες του Πόντου» στον Ασπρόπυργο

Μέσα σε ένα όμορφο, ζεστό και οικογενειακό κλίμα, τελέστηκε την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στο κτίριο του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου» ο καθιερωμένος αγιασμός.

«Μια τελετή πολύ σημαντική για όλους εμάς, διότι ευλογεί την έναρξη μιας καινούριας προσπάθειας» αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Μέλη και φίλοι κατέκλυσαν την αίθουσα του Συλλόγου, προκειμένου να παραστούν στον αγιασμό που τέλεσαν οι σεβασμιότατοι πατέρες των ενοριών τηςπεριοχής, ο πατήρ Κωσταντίνος, ο πατήρ Χρήστος και ο πατήρ Ματθαίος, τους οποίους ο Σύλλογος ευχαρίστησε και δημόσια ευχαριστούμε. Τον εναρκτήριο λόγο πραγματοποίησε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Σεπτούχας, ο οποίος με την σειρά του παρουσίασε στους παρευρισκομένους το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και ευχήθηκε εκ μέρους του καλή και δημιουργική χρόνια.

Ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως ο σύλλογος ανήκει σε όλους και πως είναι ανοιχτός για όποιον επιθυμεί να ενταχθεί σε αυτόν, λέγοντας χαρακτηριστικά «έχουμε ανάγκη την βοήθεια όλων ώστε ο Σύλλογος, ως φάρος πολιτισμού, να φωτίσει ξανά». Παράλληλα τόνισε την σημαντικότητα της προσέλευσης των νέων στους κόλπους του Συλλόγου, ενώ ζήτησε και από τους ίδιους τους γονείς να κρατούν ζωντανή την φλόγα της ποντιακής παράδοσης, γιατί μόνο έτσι, θα καταφέρουν να μεταλαμπαδεύσουν τα ήθη και τα έθιμα του Πόντου στην νέα γενιά.

Στην συνέχεια έδωσε τον λόγο στην Αρτεμισία Τσιλινγκιρίδου, πρώην υπεύθυνη χορευτικού και αντιπροέδρο του συλλόγου η οποία με την ιδιότητα της εκπαιδευτικού έκανε μια σύντομη αναφορά στους λόγους για τους οποίους οφείλουμε να κατευθύνουμε τα παιδιά μας στον Σύλλογο. «Την ευχαριστούμε θερμά για την τιμή που μας έκανε» αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου και καταλήγει λέγοντας: «Μια καινούργια χρονιά μόλις άρχισε. Μια χρόνια γεμάτη θέληση, όρεξη για δουλειά με πολλές ιδέες αλλά πάντα με γνώμονα την μετάδοση της παράδοση μας στις επόμενες γενιές».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.