ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | ΠΟΕ: «100 πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες θα λάβουν τον τόμο “The Genocide of the Pontian Greeks” του Κώστα Φωτιάδη»
ΠΟΕ: «100 πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες θα λάβουν τον τόμο “The Genocide of the Pontian Greeks” του Κώστα Φωτιάδη»
(Φωτ.: ΠΟΕ)
22 Σεπ
0
Σχόλια

ΠΟΕ: «100 πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες θα λάβουν τον τόμο “The Genocide of the Pontian Greeks” του Κώστα Φωτιάδη»

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ) θα προμηθεύσει εκατό πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες σε όλο τον κόσμο με τον τόμο The Genocide of the Pontian Greeks του συγγραφέα και διακεκριμένου καθηγητή ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Κώστα Φωτιάδη όπως ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου της.

Τα χρήματα για αυτή την δράση συγκεντρώθηκαν από τις συμμετοχές της ΠΟΕ στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» με την πολυπληθή ομάδα της «100 Running Team», η οποία έτρεξε για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την έναρξη της τελευταίας φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Στόχος της καθ’ όλα επιτυχημένης δράσης ήταν, όπως είχε ανακοινώθηκε εξ αρχής, η διάθεση του ποσού που θα συγκεντρώνονταν από τις συμμετοχές, για την αγορά 100 βιβλίων της μεταφρασμένης στα αγγλικά έκδοσης του τόμου The Genocide of the Pontian Greeks, του καθηγητού Κωνσταντίνου Φωτιάδη και η αποστολή αυτών σε πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες του εξωτερικού.

«Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε την υλοποίηση του στόχου, ο οποίος αποτελεί αφετηρία για επικείμενες ανάλογες δράσεις. Το επόμενο διάστημα, 100 βιβλιοθήκες θα παραλάβουν, τον σχετικό με τη γενοκτονία των προγόνων μας, τόμο. Ιστορικά ντοκουμέντα και μοναδικά ιστορικά στοιχεία θα είναι διαθέσιμα σε πανεπιστημιακούς και φοιτητές σε κάθε άκρη του κόσμου, βάζοντας ένα ακόμη λιθαράκι στην προσπάθεια της Ομοσπονδίας μας για τη διατράνωση του αγώνα της διεθνοποίησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου» καταλήγει το δελτίο Τύπου της ΠΟΕ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.