ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Καρδίας Λογόπα» είναι ο τίτλος της νέας δισκογραφικής δουλειάς του Χρήστου Ιωαννίδη
«Καρδίας Λογόπα» είναι ο τίτλος της νέας δισκογραφικής δουλειάς του Χρήστου Ιωαννίδη
(Φωτ.: Χρήστος Ιωαννίδης)
21 Σεπ
0
Σχόλια

«Καρδίας Λογόπα» είναι ο τίτλος της νέας δισκογραφικής δουλειάς του Χρήστου Ιωαννίδη

Πριν από περίπου ενάμιση μήνα κυκλοφόρησε η νέα ποντιακή δισκογραφική δουλειά του Χρήστου Ιωαννίδη με τίτλο «Καρδίας Λογόπα», στην οποία συμμετέχουν και οι «συνεργάτες και φίλοι χρόνων Κώστας Κασιμιδης στην λύρα και το αγγείο και ο Γιώργος Φωτιάδης στο νταούλι» όπως δήλωσε ο ίδιος στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr

«Ο τίτλος “Καρδίας Λογόπα” περιγράφει το σύνολο και το ερωτικό και συναισθηματικό ύφος του δίσκου, όπερ κ σημαίνει λογάκια καρδιάς» συμπλήρωσε ο Χρήστος Ιωαννίδης.

Η όλη ιδέα της δισκογραφικής δουλειάς ανήκει στον Χρήστο Ιωαννίδη και είναι είναι αφιερωμένη στην μνήμη του πατέρα του που έφυγε στις 17 Φεβρουάριου 2019. «Η δισκογραφική δουλειά ξεκίνησε να ετοιμάζετε από τον περασμένο Δεκέμβριο διότι θέλανε να την προλάβει ο μπαμπάς μου αλλά δυστυχώς δεν το καταφέραμε, διότι η δουλειά ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο» δηλώνει εμφανώς συγκινημένος. «Έσπειρε μέσα μου αξίες, αρχές, ήθος, πείσμα και αγάπη για την παράδοση μας. Το πέρασμα του από τον κόσμο, μόνο διδάγματα έχει να μας προσφέρει και όμορφες αναμνήσεις. Η σκέψη μου και η αγάπη μου για σένα, μέσα από αυτά τα τραγούδια, δεν θα σβήσουν ποτέ, σε ευχαριστώ για όλα» συμπληρώνει. Επίσης την αφιερώνει και στην μητέρα του, «το στήριγμα μου, πηγή δύναμης και καλοσύνης, την πιο δοτική γυναίκα που έχω γνωρίσει στην ζωή μου» όπως αναφέρει ο ίδιος.

«H δισκογραφική δουλειά περιέχει τέσσερις πρωτότυπες δικές μου μουσικές ντυμένες με στίχο από τους: Αλέξη Παρχαρίδη, Ελένη Βασιλειάδου, Σάββα Τσενεκίδη και Θεόφιλο Δημητριάδη. Περιέχει επίσης και τρία παραδοσιακά τραγούδια με στίχους της γιαγιάς μου σε ένα εξ αυτών» συμπληρώνει.  Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέσα στον δίσκο συμπεριλαμβάνεται και ένας σκοπός από την περιοχή της Τόν(γ)ιας που είχε καταγράψει ο μεγάλος λαογράφος Στάθης Ευσταθιάδης. Ο Χρήστος Ιωαννίδης έγραψε για αυτό: « ευχαριστώ την Μυροφόρα Ε. Ευσταθιάδου που μας επέτρεψε να επανεκτελέσουμε έναν σκοπό της Τόν(γ)ιας από την προσωπική καταγραφή του συγγραφέα, λαογράφου, ιστορικού και ερευνητή του Ποντιακού λαού, Στάθη Ευσταθιάδη. Πιστέψτε με, είναι ύψιστη τιμή να έχεις στα αυτιά σου, την ώρα της ηχογράφησης, την φωνή αυτού του ανθρώπου που τα γραπτά του θα μεγαλώνουν γενιές Ποντίων εις το διηνεκές».

Οι βασικοί συντελεστές της δισκογραφικής δουλειάς (φωτ.: Χρήστος Ιωαννίδης)

Η επιμέλεια του ποντιακού στίχου έγινε από τον συγγραφέα Στάθη Ταξίδη.

Η δισκογραφική δουλειά έχε για εξώφυλλο της τον πίνακα «Λεμονα» του Μανώλη Νταμπώση που τον παραχώρησε και για αυτό τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα ο Χρήστος Ιωαννίδης. «Ο Μανώλης Νταμπώσης είναι ένα παιδί που στην ηλικία των 16 ετών αφομοίωσε την δεύτερη ερμηνεία της «Λεμόνας» (Λεμονιά) και δημιούργησε με την τεχνοτροπία της αγιογραφίας, μια εκπληκτική προσωποποίηση του δέντρου. Η πρώτη και επικρατούσα αντίληψη θέλει την «Λεμόνα» ως “του ήλιου η μάνα”» αναφέρει ο Χρήστος Ιωαννίδης. Τέλος η δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε από την εταιρία «Αγάντα Μουσικές Παραγωγές».

Τα σημεία διάθεσης της δισκογραφικής δουλειάς είναι στην Αθήνα ο Μουσικός Ιανός (Σταδίου 24), το Music Corner record shop (Πανεπιστημίου 56) και στην Θεσσαλονίκη ο Μουσικός Ιανός (Αριστοτέλους 7). Υπάρχει επίσης και ψηφιακή διανομή από τις παρακάτω ψηφιακές πλατφόρμες: Spotify, Google Play, AmazonOnkyo, KKBoxCD Baby και σε δεκάδες άλλες ψηφιακές πλατφόρμες.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.