ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σταυρικά σύμβολα καταστρέφονται σε σπίτια στην Τραπεζούντα
Σταυρικά σύμβολα καταστρέφονται σε σπίτια στην Τραπεζούντα
(Φωτ.: birgun.net)
16 Σεπ
0
Σχόλια

Σταυρικά σύμβολα καταστρέφονται σε σπίτια στην Τραπεζούντα

Ένας τοπικός δήμος στην Τραπεζούντα του Πόντου έχει αποφανθεί ότι τα αρχιτεκτονικά στοιχεία των σπιτιών που μοιάζουν με σταυρούς δεν θα είναι ανεκτά, σύμφωνα με τις τοπικές πηγές ειδήσεων, τις οποίες επικαλείται το ICC.
Το θέμα είχε αναδείξει και το ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr πριν από περίπου ένα χρόνο.
Η απόφαση αυτή ακολουθεί μια έρευνα που ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο μετά από καταγγελίες ότι τα μπαλκόνια ορισμένων βιλών στο χωριό έμοιαζαν με σταυρούς. Οι φωτογραφίες δείχνουν ότι τα σπίτια είχαν δύο επίπεδα και ένα σταυροειδές σχήμα που διαιρεί τα σπίτια σε τέσσερα τεταρτημόρια. Πολλαπλές καταγγελίες από κυρίως τοπικές αραβικές οικογένειες οδήγησαν στην κατεδάδιση των σπιτιών με βάση την αρχιτεκτονική τους που ενσωματώνει το σταυρό.
Η ξέφρενη είδηση κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής ενημέρωσης, αλλά η κατάσταση δεν είναι ασυνήθιστη. Σε άλλες περιοχές της Τουρκίας, όπως το Γκαζιαντέπ και η Άγκυρα, έχουν ανακαινιστεί τα κτήρια έτσι ώστε να μην είναι πλέον ορατή η διασταυρούμενη αρχιτεκτονική. Η κατάσταση δείχνει την έκταση στην οποία οποιαδήποτε ίχνη χριστιανικού συμβολισμού μπορούν να απομακρυνθούν από τις κοινότητες. Αν και η Τουρκία είναι τεχνικά μια κοσμική χώρα, το Ισλάμ παραμένει η κύρια θρησκεία των πολιτών της.
Πηγή: freepen.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.