ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Επετειακό ημερολόγιο από τους «Αργοναύτες» Κιλκίς, για τα 50 χρόνια λειτουργίας τους
Επετειακό ημερολόγιο από τους «Αργοναύτες» Κιλκίς, για τα 50 χρόνια λειτουργίας τους
14 Σεπ
0
Σχόλια

Επετειακό ημερολόγιο από τους «Αργοναύτες» Κιλκίς, για τα 50 χρόνια λειτουργίας τους

Στο Κάστρο των Γυναικών, κάστρο του θεμελίωσε ο αυτοκράτορας Ανδρόνικος Γ’ ο Παλαιολόγος στη περιοχή του Παλαιού Γυναικοκάστρου Κιλκίς τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες που θα κοσμούν το φετινό επετειακό —για τα 50 χρόνια λειτουργίας της— ημερολόγιο της Ένωσης Ποντίων Κιλκίς «Οι Αργοναύτες».

Το Κάστρο κατά τη νεότερη ιστορία του φιλοξένησε πρόσφυγες από το Πεπερέκ και το Τοροσκώφ του Αρνταχάν.

«Στους τόπους που βάδισαν οι δικοί μας τις ημέρες του μεγάλου ξεριζωμού και της πρώτης εγκατάστασης στην Ελλάδα βαδίζουμε σήμερα εμείς —παιδιά των παιδιών τους— κρατώντας από το χέρι, τα δικά μας παιδιά» αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου και συνεχίζει: «χαράσσουμε στην μνήμη τους, τους παλαιούς δρόμους για να θυμούνται όσα δεν πρέπει να ξεχαστούν»

Την ομάδα που περπάτησε και φωτογραφήθηκε στο Κάστρο των Γυναικών αποτελούν οι: Αντιγόνη Κοτσαπουϊκίδου, Ανδρομάχη Παπαδοπούλου, Άννα Αποστόλου, Ειρήνη Κυπρίτη, Ζωή Φωτιάδου, Θεοδώρα Χατζίδου, Μαρία Αντωνιάδου και Χριστίνα Καλαμαρινού. Οι φορεσιές της ομάδας προέρχονται από το βεστιάριο των «Αργοναυτών» και αποτελούν αντίγραφα των αυθεντικών παραδοσιακών φορεσιών μας. Την επιμέλεια του ημερολογίου είχε η Λένα Σαββίδου, την έρευνα και την κατασκευή των φορεσιών η Λένα Καλαμαρινού, την επιμέλεια του βεστιαρίου η Αντιγόνη Κοτσαπουϊκίδου και τις φωτογραφίες έβγαλε ο Πέτρος Καλαϊτζής.

Οι «Αργοναύτες» μέσα από την ανακοίνωση τους ευχαριστούν τον χοροδιδάσκαλο τους Κωνσταντίνο Νικολαΐδη για την πολύτιμη βοήθεια του στην δράση με δανεισμό από το προσωπικό του βεστιάριο–συλλογή αυθεντικών κομματιών πατρίδας, καθώς επίσης και τον Φυσιολατρικό, Εξωραϊστικό Πολιτιστικό σύλλογο του Παλαιού Γυναικοκάστρου για την φιλοξενία καθώς και την κυρία Μαρία Τσαδήλα που μερίμνησε για την φροντίδα της ομάδας μας. Τέλος η ανακο΄νωση καταλήγει: «πολλές ευχαριστίες και στον υπεύθυνο των χορευτικών του συλλόγου μας Παραδείση Καλαμαρινό που φρόντισε για την ομολογουμένως δύσκολη μεταφορά της ομάδας με ασφάλεια επάνω στο κάστρο».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.