ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Δεσμεύσεις και της νέας κυβέρνησης για την ίδρυση Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη
Δεσμεύσεις και της νέας κυβέρνησης για την ίδρυση Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη
(Φωτ.: seleo.gr)
11 Σεπ
0
Σχόλια

Δεσμεύσεις και της νέας κυβέρνησης για την ίδρυση Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη

Στις δεσμεύσεις και της νέας κυβέρνησης η ίδρυση Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα σε χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, το οποίο έχει ήδη παραχωρηθεί στην τοπική κοινωνία. Συγκεκριμένα τη δημιουργία τριών ξεχωριστών μουσείων περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο αξιοποίησης του κτιριακού αποθέματος του μητροπολιτικού πάρκου Παύλου Μελά, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του μετά τα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ.

Το ένα από αυτά, όπως είπε, θα αφιερωθεί στον Προσφυγικό Ελληνισμό που ταυτίζεται με τη Θεσσαλονίκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι τα 24.000 τετραγωνικά μέτρα των κτηρίων του πρώην στρατοπέδου θα ρημάξουν αν δεν αποκτήσουν γρήγορα νέα χρήση. Τα περισσότερα, λοιπόν, θα ανακαινιστούν ως χώροι πολιτισμού και ιστορίας, φιλοξενώντας τρία ξεχωριστά μουσεία: Να σημειωθεί ότι και η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δεσμευθεί για δύο μουσεία (ένα για τον προσφυγικό ελληνισμό και ένα για την εθνική αντίσταση), είχαν μάλιστα σταλεί χρήματα για τις σχετικές μελέτες. Η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) χαιρετίζει την ανακοίνωση και της σημερινής κυβέρνησης και ζητά επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε η προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη να αποκτήσει ένα μεγάλο μουσείο. Η ΟΠΣΕ, σε συνεργασία και με το δήμο Παύλου Μελά παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο όλο θέμα και εντείνει τις προσπάθειες της και για το μουσείο που πρέπει να γίνει στα «προσφυγικά» της λεωφόρου Αλεξάνδρας, στην Αθήνα.

Πηγή: opsehellas.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.