ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Την επαναφορά, του κεφαλαίου της Γενοκτονίας των Ελλήνων, στο βιβλίο ιστορίας της Γ' λυκείου εξετάζει η κυβέρνηση
Την επαναφορά, του κεφαλαίου της Γενοκτονίας των Ελλήνων, στο βιβλίο ιστορίας της Γ’ λυκείου εξετάζει η κυβέρνηση
(Φωτ.: dikaiologitika.gr)
07 Σεπ
0
Σχόλια

Την επαναφορά, του κεφαλαίου της Γενοκτονίας των Ελλήνων, στο βιβλίο ιστορίας της Γ’ λυκείου εξετάζει η κυβέρνηση

Νέες αλλαγές στην παιδεία φέρνει η νέα κυβέρνηση και η υπουργός Νίκη Κεραμέως αποκαθιστώντας την ιστορική πραγματικότητα. Βασική μέριμνα, σε αυτή τη φάση η… επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς, όπως για παράδειγμα η περίπτωση του πανεπιστημιακού ασύλου. Σε αυτό το πλαίσιο επανέρχονται στα βιβλία της ιστορίας της Γ’ λυκείου με απόφαση της κυρίας Κεραμέως ο Παύλος Μελάς και οι Μακεδονομάχοι.

«Ήταν δίκαιο, γίνεται πράξη» λένε πηγές του υπουργείου Παιδείας και σημειώνουν ότι η αφαίρεση κεφαλαίων από την ιστορία που αφορούν τους Μακεδονομάχους και τον Παύλο Μελά έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα από τον τότε υπουργό παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, προκειμένου, όπως είπε (άκουσον-άκουσον), «να ελαφρυνθεί η τσάντα του μαθητή και στο πλαίσιο της εκμάθησης των συγκεκριμένων κεφαλαίων στην Γ’ λυκείου». Στην πραγματικότητα η αφαίρεση των κεφαλαίων που αφορούν τους Μακεδονομάχους έγινε λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα η επαναφορά του Παύλου Μελά στα βιβλία θα γίνει από την επόμενη σχολική χρονιά, ενώ εξετάζεται να επανέλθει στην εξεταστέα – διδακτέα ύλη της ιστορίας της Γ’ λυκείου και η Γενοκτονία των Ποντίων, η οποία επίσης εξαιρέθηκε (κατά τη ΝΔ, αναιτιολόγητα) από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Πηγή: pronews.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.