Με χαρά δέχτηκε ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «Παναγία Σουμελά» την πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» για να συμμετέχουν στο 9ο έτος ποντιακής γαστρονομίας και έτσι το Σάββατο 11 Ιουλίου 2026 βρεθήκανε στην όμορφη Κομοτηνή.

Ήταν μια άψογη οργάνωση σε όλα τα επίπεδα.

Συμμετείχαν 14 σύλλογοι και όλοι μαγείρευαν επί τόπου παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα με σκοπό να γίνουν γνωστά στους επισκέπτες. Ο Σύλλογος συμμετείχε μαγειρεύοντας αλυκό χαψόφουστρον με μάγειρα τον Χρήστο Ιορδανίδη. Μια συνταγή που έμαθε από την προγιαγιά του με καταγωγή από την Τραπεζούντα του Πόντου.

Η «Παναγία Σουμλεά» ευχαριστεί θερμά το Σύλλογο για την εξαιρετική φιλοξενία, τους υπόλοιπους Συλλόγους για τη γνωριμία και τις γευστικές απολαύσεις που πρόσφεραν.