ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Ποντιακό Συναπάντημα στην τοπική κοινότητα Λεβαίας Φλώρινας
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Ποντιακό Συναπάντημα στην τοπική κοινότητα Λεβαίας Φλώρινας
(Φωτ.: echoflorina.gr)
01 Αυγ
0
Σχόλια

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Ποντιακό Συναπάντημα στην τοπική κοινότητα Λεβαίας Φλώρινας

Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 4ο Ποντιακό Συναπάντημα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Λεβαίας, το περασμένο Σάββατο 27 Ιουλίου, στο πάρκο της τοπικής κοινότητας Λεβαίας Φλώρινας.

Την εκδήλωση συντόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Λεβαίας Φωτεινή Τσιναρίδου ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Γιώργος Μπασούρης, ο νέος δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηροπόταμου Λαγκαδά Κυριακή Ταμαλαλίδου, το παλαιότερο μέλος του Συλλόγου Ποντίων Λεβαίας Ευσεβία Μελίδου και ο πάτερ Θεόδωρος Πασχαλίδης από τον Ξηροπόταμο.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Maintal Γερμανίας Γεώργιος Πεχλιβανίδης.

Η βραδιά ξεκίνησε με δρώμενο αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Πόντου ενώ στη συνέχεια προβλήθηκε η συγκλονιστική ταινία μικρού μήκους της ομογενούς Βασιλικής Τσανακτσίδου, «Genocide – A true story», που δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με το πάγιο αίτημα του Ποντιακού ελληνισμού για διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας. Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου του Θεοχάρη Αμανατίδη με τίτλο «Ατάπαζαρ – Καπετάν Βαγγέλης – Μεσημέρι», που καταγράφει την ιστορία της γενοκτονίας των 14 ελληνόφωνων χωριών της περιοχής του Ατάπαζαρ.

Το καλλιτεχνικό μέρος ξεκίνησε με παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς από το μικρό χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων Λεβαίας. Ακολούθησαν ποντιακοί χοροί από χορευτές του Συλλόγου Ποντίων Λεβαίας, του Ποντιακού Συλλόγου Έδεσσας «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», του Ποντιακού Συλλόγου Μανιακίου «Αμάσεια», του Ποντιακού Συλλόγου Βεγόρας, του Ποντιακού Συλλόγου Ξηροποτάμου, της Λέσχη Ποντίων Περδίκα και της Στέγης Ποντίων Αμυνταίου. Η βραδιά έκλεισε με ποντιακό γλέντι υπό τους ήχους της φωνής της Αντωνίας Καραγιαννίδου.

Πηγή: echoflorina.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.