Την Κυριακή 17 Μαΐου 2026, πραγματοποιήθηκαν στη Νάουσα οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, τις οποίες διοργάνωσε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης».
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, Παντελεήμων, χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νάουσας και απηύθυνε το κήρυγμα της ημέρας.
Μετά το πέρας της λειτουργίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στο Μνημείο της Γενοκτονίας, στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας. Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης πραγματοποίησε η Αντωνία Χαρίση, ενώ μουσικό αφιέρωμα για την ημέρα παρουσίασαν η Βίκη Παπαδοπούλου και ο Άρης Μιχαηλίδης.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την κατάθεση στεφάνων και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.