ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Ο Φάρος» Αγίας Βαρβάρας οδήγησε τη Νάξο στα μονοπάτια του Πόντου (φώτο)
«Ο Φάρος» Αγίας Βαρβάρας οδήγησε τη Νάξο στα μονοπάτια του Πόντου (φώτο)
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)
25 Ιούλ
0
Σχόλια

«Ο Φάρος» Αγίας Βαρβάρας οδήγησε τη Νάξο στα μονοπάτια του Πόντου (φώτο)

Στο όμορφο νησί της Νάξου ταξίδεψε ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» για τέσσερις ημέρες από τις 19 μέχρι τις 22 Ιουλίου 2019 για να συμμετάσχει στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Χορευτικού Ομίλου Φοιτητών Νάξου. Κάθε ημέρα και σε ένα διαφορετικό μέρος, ο «Φάρος» μέσα από μια μουσικοαφηγηματική διαδρομή, υπό την καθοδήγηση της προέδρου και χοροδιδασκάλου Σοφίας Σαββίδου, παρουσίαζε χορούς και δρώμενα της αλησμόνητης πατρίδας του Πόντου κερδίζοντας το δυνατό χειροκρότημα, το θαυμασμό και πολλά συγχαρητήρια από τους παρευρισκόμενους.

Έκπληξη για το «Φάρο» ήταν που συνάντησε πολλούς Πόντιους στο νησί, όπου άνοιγαν τα σπίτια τους για να μπουν η λύρα, το νταούλι και οι χορευτές.

Έφτασε στην Κομιακή το ψηλότερο χωριό όλων των Κυκλάδων, την επόμενη στην Κόρωνο όπου μετά το χορό δοκίμασε ναξιώτικες γεύσεις και τέλος στο κοσμοπολίτικο Φιλώτι Νάξου, όπου κατά την διάρκεια της παράστασης του Συλλόγου, ο πάτερ της περιοχής ιδιαίτερα συγκινημένος θέλησε να επέμβει και με βροντερή φωνή ζήτησε να μην επιτραπεί η λήθη. Πριν αναχωρήσει από το νησί, ο «Φάρος» επισκέφτηκε το δημαρχείο, με λύρα και νταούλια και εκεί τους υποδέχτηκε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης. Έγινε ανταλλαγή δώρων και αναφορά στα 100 χρόνια από την αγριότερη φάση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η αποστολή του «Φάρου» με τον δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης (φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)

Η αποστολή του Συλλόγου απόλαυσε ένα αξέχαστο τετραήμερο στη Νάξο με πολύ χορό και κέφι, αφού μετά από κάθε εκδήλωση έστηναν ποντιακό γλέντι κάτω από τον έναστρο ουρανό του νησιού, παρασύροντας μαζί τουρίστες, θεατές, μόνιμους κατοίκους και φυσικά με επισκέψεις σε αξιοθέατα, παραλίες και περπάτημα στα γραφικά σοκάκια του νησιού. Όταν έφτασαν στην Πορτάρα όλοι μαζί τραγούδησαν «Φώταξον Φάρε Φώταξον, χορεύνε τα παιδία’ς». Μουσικά συνόδευσαν ο Γιώργος Κουρπαζίδης στην λύρα και ο Γιώργος Μουρατίδης στο νταούλι. Ο «Φάρος» ευχαριστεί από καρδιάς για την πρόσκληση τον Αποστόλη Ψαρρό και την ομάδα του, καθώς και την Μαίρη Ταλαδιανού και τον Μανώλη Σέρβο, για τη ζεστή νησιώτικη φιλοξενία και την συμβολή τους για αυτό το υπέροχο ταξίδι.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.