ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Το Ζagori Mountain Running τιμά τη Μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Το Ζagori Mountain Running τιμά τη Μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
(Φωτ.: zagorirace.gr)
19 Ιούλ
0
Σχόλια

Το Ζagori Mountain Running τιμά τη Μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Το ημερολόγιο έγραφε 19 Μαΐου 1919, όταν κατά τη διάρκεια της μικρασιατικής εκστρατείας, ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα του Πόντου και δρομολόγησε τη δεύτερη και σκληρότερη φάση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, με το πρόσχημα του απελευθερωτικού αγώνα των Τούρκων κατά των δυτικών, που κατείχαν εδάφη της Μικράς Ασίας. Περίπου 353.000 Έλληνες έχασαν τη ζωή τους.

Το 9ο Zagori Mountain Running θα διεξαχθεί από τις 19 Ιουλίου έως τις 21 Ιουλίου.

Η πένθιμη σελίδα της ιστορίας συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια και το Zagori Mountain Running στέκεται δίπλα στους Έλληνες του Πόντου. Η Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, καθώς και εκπρόσωποι της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, προσκεκλημένοι της Διοργάνωσης, θα βρίσκονται μαζί μας για τον συμβολικό εορτασμό της «ανθεκτικότητας της μνήμης». Το Zagori Mountain Running, ως ελάχιστο φόρο τιμής, αποτελεί έναν από τους πολλούς σταθμούς εκδηλώσεων για την 100η επέτειο από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, δίνοντας την ευκαιρία στην τοπική κοινωνία, στους αθλητές και στους επισκέπτες να έρθουμε πιο κοντά με τα γεγονότα μιας εποχής, που καθόρισαν την ιστορία του ποντιακού και μικρασιατικού λαού. Διαβάστε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα.

Πηγή: zagorirace.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.