ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η Ένωση Ποντίων Πιερίας τίμησε την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο 48ο Φεστιβάλ Ολύμπου
Η Ένωση Ποντίων Πιερίας τίμησε την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο 48ο Φεστιβάλ Ολύμπου
Στιγμιότυπο από την θεατρική παράσταση «Τη τρίχας το γεφύρ'» που παρουσιάστηκε στο 48ο Φεστιβάλ Ολύμπου (φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας)
18 Ιούλ
0
Σχόλια

Η Ένωση Ποντίων Πιερίας τίμησε την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο 48ο Φεστιβάλ Ολύμπου

Η παράσταση «Τη Τρίχας το γεφύρ» αποδιδόμενη από το θεατρικό τμήμα της Ένωσης Ποντίων Πιερίας (ΕΠΠ), παρουσιάστηκε την περασμένη Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 στο αρχαίο θέατρο Δίου, στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη των εκατό χρόνων από την έναρξη της δεύτερης και ποιο αιματηρής φάσης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Η παράσταση δικαίως απέσπασε το θερμό χειροκροτήθηκε των θεατών.

Δεν είχε άλλωστε λόγο να ζηλέψει συγκρινόμενη με τα επαγγελματικά σχήματα. Και αυτό γιατί όταν οι συντελεστές αποδίδουν με κατάθεση ψυχής, το αποτέλεσμα αγγίζει την τελειότητα. Προλογίζοντας την εκδήλωση και υποδεχόμενος το κοινό ο πρόεδρος της ΕΠΠ, Κώστας Παπουτσίδης, αφού ευχαρίστησε τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡΦΕΟ) για την άψογη συνεργασία, επισήμανε: «Η Ένωση Ποντίων Πιερίας έχει μακρά πορεία παράδοσης στο ποντιακό θέατρο από τη δεκαετία του σαράντα. Το έργο δίνει τη δυνατότητα να αναδειχθεί και να βιωθεί μέσω του θεάτρου, η αρχαιοελληνική ποντιακή διάλεκτος. Εδώ στον ιερό χώρο του Δίου που κατά το βασιλιά Αρχέλαο υπήρξε το πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο των Μακεδόνων, παρουσιάζουμε μια παράσταση αφιερωμένη στα εκατό χρόνια μνήμης της ποντιακής γενοκτονίας, για την οποία η Ένωσή μας πρωτοστατεί επί δεκαετίες ώστε να πετύχουμε τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας και για την οποία θα αγωνιστούμε μέχρι την τελική δικαίωση».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πιερίας Κώστας Παπουτσίδης (φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Ενώ έκλεισε τον χαιρετισμό του λέγοντας: «Εκφράζουμε, επίσης, τη συμπάθειά μας και τα συλλυπητήρια στα θύματα των καταστροφών στο όμορο νομό της Χαλκιδικής. Τέλος ευχαριστώ πολύ όλους εσάς που μας τιμάτε με την παρουσία σας, τον σκηνοθέτη μας Χάρη Αμανατίδη, τους συντελεστές της παράστασης και τους εθελοντές». Αξίζει να αναφέρουμε ότι το έργο «Τη Τρίχας το Γεφύρ» μια μεταφορά ποιήματος σε θεατρικό κείμενο που πρωτοπαρουσιάστηκε από τον Θεόδωρο Κανονίδη το έτος 1927, στο Σοχούμ της Ρωσίας, σκηνοθετήθηκε από τον Χάρη Αμανατίδη. Στην παράσταση συμμετείχαν επίσης το τμήμα χορωδίας με χοράρχη τον Μάκη Λολοσίδη και το τμήμα χορευτικού με χοροδιδάσκαλο την Έφη Τουμπουλίδου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.