ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Έρχεται το 2ο Αντάμωμα Νεολαίας Σανταίων — Μια εκδήλωση που όπως φαίνεται τείνει να γίνει θεσμός
Έρχεται το 2ο Αντάμωμα Νεολαίας Σανταίων — Μια εκδήλωση που όπως φαίνεται τείνει να γίνει θεσμός
13 Ιούλ
0
Σχόλια

Έρχεται το 2ο Αντάμωμα Νεολαίας Σανταίων — Μια εκδήλωση που όπως φαίνεται τείνει να γίνει θεσμός

Για δεύτερη χρονιά φέτος —το πρώτο είχε διοργανωθεί πέρυσι στο τέλος Αυγούστου στην Παναγία Σουμελά— διοργανώνεται το Αντάμωμα Νεολαίας Σανταίων, αυτή την φορά στην Νέα Σάντα Κιλκίς στις 2,3 και 4 Αυγούστου. Μια εκδήλωση που όπως όλα δείχνουν τείνει να γίνει θεσμός. «Σκοπός, της συνάντησης αυτής, είναι η γνωριμία και η σύσφιξη των σχέσεων των νεολαίων έχοντας ως σημείο αναφοράς την κοινή καταγωγή τους από την Σάντα του Πόντου» αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών.

Το φετινό αντάμωμα θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου «Ατέρμων» στον Άγιο Παντελεήμονα.

Οι συμμετέχοντες στο 3ήμερο της παραμονής τους θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν το χωριό του αντάρτη Σανταίου καπετάν Ευκλείδη Κουρτίδη, το πανηγύρι που πραγματοποιεί ο σύλλογος του χωριού και να παρακολουθήσουν ομιλίες που έχει αποφασίσει η οργανωτική επιτροπή του ανταμώματος με διάφορες θεματολογίες που αφορούν την Σάντα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν δηλώσουν συμμετοχή εδώ ή διαφορετικά μπορούν να επικοινωνήσουν με τους: Ελίνα Μυστακίδου 697 156 2283,  Ιωάννα Σπυράντη 6983739578 και Ευθυμία Αμαραντίδου 6978041381.

Οι ομιλητές που θα πλαισιώσουν το αντάμωμα είναι οι εξής: Θωμάς Σαββίδης επίκουρος καθηγητής του τμήματος βιολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον τομέα βοτανικής με θέμα «Διατροφή στην Σάντα», Χρήστος Αηδονίδης με θέμα «Ψηφιακή Σάντα», Βικτώρια Σαββίδου πρόεδρος του Συλλόγου Σανταίων «Η Επτάκωμος Σάντα» με θέμα «Η καθημερινότητα στη Σαντά του Πόντου», Μιχάλης Νικολαΐδης πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πεύκων «Οι Ρίζες» με θέμα «Το αντάρτικο της Σάντας» και ο Δημήτρης Πιπερίδης Δημήτρης, συγγραφέας θεατρικών έργων, λυράρης, και πρωτεργάτης της «Ψηφιακής Σάντας» με θέμα «Γλωσσικό ιδίωμα της Σάντας μέσα από τη μουσική». Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.