ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πέθανε ο κατασκευαστής μουσικών οργάνων Κυριάκος Καραγκιοζίδης
Πέθανε ο κατασκευαστής μουσικών οργάνων Κυριάκος Καραγκιοζίδης
Ο Κυριάκος Καραγκιοζίδης με μέλη της Εύξεινου Λέσχης Χαρίεσσας (φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας)
07 Ιούλ
0
Σχόλια

Πέθανε ο κατασκευαστής μουσικών οργάνων Κυριάκος Καραγκιοζίδης

Έφυγε από την ζωή ο κατασκευαστής μουσικών οργάνων Κυριάκος Καραγκιοζίδης με καταγωγή από το Αγγελοχώρι Νάουσας, την περασμένη Παρασκευή 5 Ιουλίου σε ηλικία 83 ετών. Ο Κυριάκος Καραγκιοζίδης, ήταν επί 40 χρόνια μετανάστης στη Γερμανία. Μόλις πήρε τη σύνταξη του, επέστρεψε στο χωριό του, το Αγγελοχώρι Νάουσας και βλέποντας τους ανεξέλεγκτους σκουπιδότοπους αποφάσισε να τους μετατρέψει σε αλσύλια–πάρκα. Εργάστηκε με μια μικρή ομάδα εθελοντών, πλήρωσε χρήματα από τις οικονομίες που έκανε δουλεύοντας σκληρά στην ξενιτιά για να τα καταφέρει. Μάλιστα ίδρυσαν τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ειρηνούπολης, Αγγελοχωρίου και Περιχώρων.

Ο Κυριάκος Καραγκιοζίδης ήταν πολύ κοντά στην Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας αφού έκανε και το πρώτο δώρο στην Λέσχη —μια ποντιακή λύρα δικής του κατασκευής— πριν από περίπου τέσσερα χρόνια όταν έγιναν τα εγκαίνια του συλλόγου. Καθώς επίσης είχε επισκεφτεί πολλές φορές τα παιδιά του συλλόγου και τους μετέφερε τις γνώσεις του για την ποντιακή λύρα.

Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει η Λέσχη ήταν να βγάλει την παρακάτω ανακοίνωση: Έφυγε σήμερα από κοντά μας ο άνθρωπος με την αστείρευτη αγάπη και θέληση για ζωή, ο αυτοδίδακτος δημιουργός και κατασκευαστής μουσικών οργάνων θείος Κυριάκος Καραγκιοζίδης! Δάσκαλος αλλά και πατέρας του συλλόγου μας. Ο άνθρωπος που με τις αφηγήσεις του και τα διδάγματα του χάραξε μια νέα πορεία στους νέους ανθρώπους και ιδιαίτερα σε αυτούς που ασχολούνται με την παράδοση. Σύσσωμη η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της σε όλη την οικογένεια και του οικείους. Οι μουσικές από τις λύρες σου θείε Κυριάκο θα είναι “οδηγοί” στην ζωή μας πάντα».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.