ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες" συμμετείχε στην παρέλαση για την επέτειο της απελευθέρωσης του Κιλκίς
Η Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς “Οι Αργοναύτες” συμμετείχε στην παρέλαση για την επέτειο της απελευθέρωσης του Κιλκίς
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)
03 Ιούλ
0
Σχόλια

Η Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς “Οι Αργοναύτες” συμμετείχε στην παρέλαση για την επέτειο της απελευθέρωσης του Κιλκίς

Την επέτειο της απελευθέρωσης του Κιλκίς τίμησε η Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», συμμετέχοντας στην καθιερωμένη παρέλαση που διοργανώνει κάθε χρόνο η αντιπεριφέρεια Κιλκίς, στις 21 Ιουνίου για να τιμηθούν οι αγώνες και οι αγωνιστές που με τη θυσία τους επέτρεψαν σήμερα σε εμάς να ζούμε σε γη ελεύθερη. Ειδικά για φέτος, έτος μνήμης των 100 χρόνων από την Γενοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους, οι Αργοναύτες συμμετείχαν στην παρέλαση μαζί με τα ποντιακά σωματεία του νομού, διατρανώνοντας το αίτημα της διεθνούς αναγνώρισης της γενοκτονίας.

«Με τιμή κρατήσαμε την Ελληνική σημαία με την οποία άνοιξε η παρέλαση των σωματείων μας και με ακόμη μεγαλύτερη τιμή προσθέσαμε το ιστορικό, κεντημένο βελονιά τη βελονιά από το χέρι των γυναικών μας, λάβαρο του συλλόγου μας που 50 χρόνια τώρα εργάζεται σιωπηλά και μεθοδικά επάνω στην ιστορία και τον πολιτισμό μας, μεταλαμπαδεύοντας στις νέες γενιές παιδιών μας το ποντιακό ήθος και αρετή» αναφέρει το δελτίο Τύπου του συλλόγου.

«Την φετινή μας παρέλαση την αφιερώσαμε στην βάση όλου του πολιτισμού μας, την οικογένεια. Εκεί που η νέα ποντιακή ψυχή ενσαρκώνεται, στηρίζεται στα πρώτα της βήματα από το χέρι της Πόντιας μάνας, αντλεί το πρότυπο της αξιοσύνης και της εργατικότητας από τον πάντα δίπλα της, σταθερό σα βράχο, πατέρα και μαθαίνει να αγαπά και να σέβεται τις αξίες που συνθέτουν τον Έλληνα και Πόντιο. Συμβολικά λοιπόν, κλείσαμε την παρέλαση των ποντιακών σωματείων του Κιλκίς με την εικόνα της ποντιακής οικογένειας που μέσα στους αιώνες “ανθεί και φέρει κι άλλο» αναφέρει εν κατακλείδι.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.