ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ομογενείς από τη Ρωσία επισκέφθηκαν την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης
Ομογενείς από τη Ρωσία επισκέφθηκαν την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης
11 Μαρ
0
Σχόλια

Ομογενείς από τη Ρωσία επισκέφθηκαν την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης

Την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν την Κυριακή το απόγευμα, 08 Μαρτίου 2026, 45 ομογενείς από τη Ρωσία.

Οι ομογενείς που ήταν μέλη των ελληνικών συλλόγων του Κρασνοντάρ και του Νοβοροσίσκ, εκτός από τη Θεσσαλονίκη θα επισκεφθούν το Βόλο, την Αθήνα και θα καταλήξουν στο Ναύπλιο όπου θα καταθέσουν στεφάνια στον ανδριάντα του κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ελληνικού συλλόγου «Ρωμιοσύνη» Κώστας Κεσίδης με αφορμή το γεγονός ότι το 2026 συμπληρώνονται 250 χρόνια από τη γέννηση του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις και στην Αγία Πετρούπολη.

Τους ομογενείς υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ΕΛΘ Θεοδόσης Κυριακίδης, ο οποίος αφού τους καλωσόρισε τους πρότεινε να συνεργαστούν μελλοντικά με κοινές πολιτιστικές δράσεις.

Προηγουμένως οι ομογενείς επισκέφθηκαν το πολιτιστικό κέντρο «Ρίζες» όπου έγινε προβολή της ταινίας «Ταξίδι στο βασίλειο του Βοσπόρου. Τουριστική διαδρομή κατά μήκος του λεγόμενου Χρυσού Δακτυλίου» και μίλησε ο Ιβάν Τσάικα, επίτιμο μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Τεχνών.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.