ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τον «Φάρο» Αγίας Βαρβάρας στο πρόσωπο της προέδρου Σοφίας Σαββίδου τίμησε η «Μεγαλόνησος»
Τον «Φάρο» Αγίας Βαρβάρας στο πρόσωπο της προέδρου Σοφίας Σαββίδου τίμησε η «Μεγαλόνησος»
(Φωτ.: Σύλλογο Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)
25 Ιούν
0
Σχόλια

Τον «Φάρο» Αγίας Βαρβάρας στο πρόσωπο της προέδρου Σοφίας Σαββίδου τίμησε η «Μεγαλόνησος»

Τον Σύλλογο Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος», στο πρόσωπο της προέδρου του Σοφίας Σαββίδου, τίμησε η Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας η «Μεγαλόνησος» το περασμένο Σάββατο 22 Ιουνίου στο δημοτικό κινηματοθέατρο Αγίας Βαρβάρας «Γιάννης Ρίτσος».

Η λεβεντογέννα Κρήτη και ο αλησμόνητος Πόντος, έσμιξαν και τίμησαν τις ηρωικές μορφές των προγόνων τους στο πλαίσιο εκδήλωσης για την 78η επετείο της Μάχης της Κρήτης, με αναφορά στα 100 χρόνια από την έναρξη της δεύτερης και πιο αιματηρής φάση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Οι Κρητικοί δια του προέδρου τους Παντελή Πρεντάκη δώρισαν ένα μαχαίρι σκαλιστό με μαντινάδα και οι Πόντιοι προσέφεραν αγαλματίδιο και ένα ρολόι τοίχου σε σχήμα λύρας που έφεραν από την Τραπεζούντα.

«Οι πυρριχιστές που πρόβαλλαν μέσα από τα κύματα της Μαύρης Θάλασσας και ο Γιάννης Μεγαλακάκης με την ομάδα του, οδήγησαν το κοινό σε ιστορίες δύο τόπων… του Πόντου και της Κρήτης» αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου. Μουσικά συνόδευσαν τον «Φάρο» ο Νίκος Πετρίδης στην λύρα και ο Παύλος Σταματίδης στο νταούλι.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.