ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ιδρύθηκε στην Καβάλα το σωματείο «Κέντρο Πολιτισμού Νικοπόλεως Πόντου»
Ιδρύθηκε στην Καβάλα το σωματείο «Κέντρο Πολιτισμού Νικοπόλεως Πόντου»
(Φωτ.: k-tipos.gr)
19 Ιούν
0
Σχόλια

Ιδρύθηκε στην Καβάλα το σωματείο «Κέντρο Πολιτισμού Νικοπόλεως Πόντου»

Η Καβάλα απέκτησε ένα ακόμα σωματείο με σκοπό τη διάσωση και ανάδειξη της πολιτιστικής παράδοσης και ειδικότερα του ποντιακού ελληνισμού. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, ιδρύθηκε το σωματείο με την επωνυμία: «Κέντρο Πολιτισμού Νικοπόλεως Πόντου», με έδρα την πόλη της Καβάλας.

Στην ιδρυτική διακήρυξη αναφέρονται τα ακόλουθα: «Η ιδέα της ίδρυσης του σωματείου αυτού βασίστηκε στην αγάπη και στη λαχτάρα των μελών του, να διασώσουν τη γλώσσα, τα ήθη και έθιμα, τις παραδόσεις, την ιστορία και τον πολιτισμό της Νικόπολης του Πόντου. Για την επίτευξη του ευγενούς σκοπού, καλούμε όλους τους Πόντιους και τους ποντιακούς συλλόγους της περιοχής να συνεργαστούν μαζί μας, ώστε να αναδείξουμε, με τη βοήθειά τους, τις άγνωστες έως σήμερα πτυχές του κοινού μας πολιτισμού.

Υποσχόμαστε ότι θα εργαστούμε όλοι ισότιμα, μακριά από προσωπικές επιδιώξεις, συμφέροντα και οφέλη, για την προβολή και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Νικόπολης, με συνεχή μελέτη, έρευνα, συλλογή και διάσωση κάθε γραπτής και προφορικής πηγής, εκπληρώνοντας με τον τρόπο αυτό τον διακαή πόθο των προγόνων μας, να μη ξεχαστεί η πατρίδα τους και να διασωθεί ο πολιτισμός τους ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές».

Πηγή: k-tipos.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.