ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με ποντιακό χρώμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη Αρμενική εκδήλωση στην Καμπέρρα της Αυστραλίας
Με ποντιακό χρώμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη Αρμενική εκδήλωση στην Καμπέρρα της Αυστραλίας
Μερικοί από τους συντελεστές της εκδήλωσης (Φωτ.: Παναγιώτης Διαμάντης)
15 Ιούν
0
Σχόλια

Με ποντιακό χρώμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη Αρμενική εκδήλωση στην Καμπέρρα της Αυστραλίας

Τιμήθηκε η μνήμη των θυμάτων των Γενοκτονιών Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων με έντονο το ποντιακό χρώμα, την Τετάρτη 5 Ιουνίου στο κοινοβούλιο της Περιφέρειας Αυστραλιανής Πρωτευούσης (Australian Capital Territory). Πρόκειται για την ιστορική πρώτη εκδήλωση της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Αυστραλίας στην εθνική πρωτεύουσα της Αυστραλίας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο ο γενοκτονολόγος, ιστορικός και αντιπρόεδρος του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Μελετών Γενοκτονιών, δρ Παναγιώτης Διαμάντης.

Παρουσιάζοντας φωτογραφίες, άρθρα εφημερίδων, μαρτυρίες αυστραλών αιχμαλώτων πολέμου και κείμενα των Ναζί, ο δρ Διαμάντης ανέπτυξε τους λόγους για τους οποίους τα διάφορα κοινοβούλια της Αυστραλιανής ομοσπονδίας έχουν ηθική και ιστορική υποχρέωση απέναντι στους Άνζακ, στους Αυστραλούς καθώς και στα θύματα των Γενοκτονιών Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων να υιοθετήσουν ψηφίσματα αναγνώρισης των γενοκτονιών αυτών. «Τα ψηφίσματα αυτά, αναγνωρίζουν και τιμούν τους Αυστραλούς, τους Νεοζηλανδούς, και όλους αυτούς που πρόσφεραν κάτι στην διάσωση των επιζώντων των γενοκτονιών. Πρόκειται για αναγνώριση των ένδοξων σελίδων της αυστραλιανής και της νεοζηλανδικής ιστορίας» τόνισε ο δρ Παναγιώτης Διαμάντης.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των πρεσβειών της Αργετινής, της Ιαπωνίας, της Ελλάδος και της Κύπρου, ο εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου της Αρμενική Εκκλησίας σεβασμιώτατος Χαϊγκούν Νατζαριάν, η πρόεδρος της Ποντιακής Λέσχης Καμπέρρας Άντζη Δημάρχου, η πρόεδρος της Ποντιακής Αδελφότητας Νέας Νότιας Ουαλίας «Ο Ποντοξενιτέας» Μαρία Άνθονυ, η πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας Καμπέρρας Γεωργία Αλεξάνδρου, ο καθηγητής Paul Bartrop (Florida Gulf Coast University), αρκετοί βουλευτές και πλήθος κόσμου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.