ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Εκδήλωση με θέμα «Τα θρησκευτικά βιβλία της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως» διοργάνωσε η Εύξεινο Λέσχη Νάουσας
Εκδήλωση με θέμα «Τα θρησκευτικά βιβλία της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως» διοργάνωσε η Εύξεινο Λέσχη Νάουσας
(Φωτ.: imerisia-ver.gr)
15 Ιούν
0
Σχόλια

Εκδήλωση με θέμα «Τα θρησκευτικά βιβλία της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως» διοργάνωσε η Εύξεινο Λέσχη Νάουσας

Στο πλαίσιο των ΚΕ΄ Παυλείων, την Παρασκευή 7 Ιουνίου το απόγευμα, στο μητροπολιτικό κέντρο πολιτισμού «Παντάνασσα» στη Νάουσα, πραγματοποιήθηκε εσπερίδα με τίτλο «Τα θρησκευτικά βιβλία της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως», με αφορμή την επέτειο της εκατονταετηρίδας από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, σε συνεργασία με την Εύξεινο Λέσχη Νάουσας.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας αρχιμανδρίτης Αρσένιος Χαλδαιόπουλος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του προέδρου της Ευξείνου Λέσχης Ναούσης Φώτης Φανιάδης και στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, ο οποίος στο τέλος της εκδήλωσης απένειμε και τα αναμνηστικά των ΚΕ΄ Παυλείων.

Κεντρικός ομιλητής της εσπερίδας ήταν ο διδάκτορας ιστορίας και μελετητής της ιστορίας του Πό­ντου Θεοδόσιος Κυριακίδης, ο οποίος μίλησε για τα θρησκευτικά βιβλία της Εθνι­κής Βιβλιοθήκης Αργυρουπό­λεως. Η εσπερίδα ολοκληρώθηκε με ποντιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα της Ευξείνου Λέσχης Ναούσης. Την εκδήλωση παρουσίασε ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας Αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος.

Πηγή: imerisia-ver.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.