ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με ποντιακά γιόρτασε την νίκη του ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης
Με ποντιακά γιόρτασε την νίκη του ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης
(Φωτ.: thebest.gr)
05 Ιούν
0
Σχόλια

Με ποντιακά γιόρτασε την νίκη του ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης

Με ποντιακά πανηγύρισε την νίκη του ο ποντιακής καταγωγής δήμαρχος Πατρεών Κώστας Πελετίδης, καθώς επικράτησε στο β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών με ποσοστό 70,99% έναντι 29,09% του συνυποψήφιου του και αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου. Με την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί ακριβώς έξω από το εκλογικό κέντρο του Κώστα Πελετίδη στην Πάτρα και κάποιοι θερμόαιμοι άναψαν μέχρι και καπνογόνα.

Ποίος είναι ο Κώστας Πελετίδης
Ο Πελετίδης γεννήθηκε το 1953 στο χωριό Ρυάκιο Κοζάνης και οι πρόγονοί του ήταν πρόσφυγες από τον Πόντο. Τελείωσε το δημοτικό στο χωριό του ενώ το γυμνάσιο και το λύκειο στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Μετέπειτα σπούδασε Ιατρική στην Ιταλία και έκανε ειδικότητα στην καρδιολογία στο νοσοκομείο Έδεσσας. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην Πάτρα μαζί με τη σύζυγο και την κόρη του. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 είναι δήμαρχος Πατρέων, διαδεχόμενος στο δημαρχιακό θώκο τον Γιάννη Δημαρά. Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές του 2007 και του 2009. Το 2010 ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων με το συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση Πάτρας» υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ, καταλαμβάνοντας στον πρώτο γύρο ποσοστό 16,52%, ήτοι 14.552 ψήφους, όπου και αποκλείστηκε.

Είναι μέλος του Φάρου Ποντίων Πατρών, πρώην πρόεδρος του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων ενώ έχει χρηματίσει και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Γιατρών ΙΚΑ–ΕΟΠΥΥ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.