ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η «Τραπεζούντα» Φυλής τίμησε τη γιορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στα Άνω Λιόσια
Η «Τραπεζούντα» Φυλής τίμησε τη γιορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στα Άνω Λιόσια
(Φωτ.: Σουζάνα Καλτουρουμίδου)
23 Μάι
0
Σχόλια

Η «Τραπεζούντα» Φυλής τίμησε τη γιορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στα Άνω Λιόσια

Στις τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των εορτασμών των πολιούχων Αγίων της πόλης των Άνω Λιοσίων, Κωνσταντίνου και Ελένης, από τις 19-21 Μαΐου, συμμετείχε ο Καλλιτεχνικός Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα» με ενημερωτικό περίπτερο.

Στις 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης για τους Ποντίους, αλλά και για όλον τον ελληνισμό, εκφωνήθηκε ομιλία από την υπεύθυνη χορευτικού του Συλλόγου, Σουζάνα Καλτουρουμίδου, σχετικά με την Γενοκτονία, ενώ την επόμενη μέρα το χορευτικό τμήμα παρουσίασε ποντιακούς χορούς.

Το χορευτικό συνόδευσε στη λύρα και στο τραγούδι ο Γιώργος Κουλαξουζίδης, στο αγγείο και τη φλογέρα ο Παντελής Νικολαΐδης, στο νταούλι ο Φίλιππος Παρχαρίδης. Το πρόγραμμα, το οποίο επιμελήθηκε η χοροδιδασκάλισσα του Συλλόγου, Σοφία Δαμιανίδου-Σαββουλίδου, αποτελούνταν από ενότητα με βάση το χορό τίκ’, ενότητα αποτελούμενη από τους χορούς μουζενίτ’κον, τίταρα Καρς, αρματσούκ’, κότσ’, επίσης λέτσι, λετσίνα, τάμσαρα Τραπεζούντας, σερανίτσα, ατσαπάτ’, σέρρα και κότσαρι.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.