Το δικό του μήνυμα αναφορικά με την 9η Δεκεμβρίου, Διεθνής Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας των Θυμάτων Γενοκτονιών, εξέδωσε ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Νομού Αττικής.
Διαβάστε το μήνυμα του Συλλόγου:
«9 Δεκεμβρίου – Διεθνής Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας των Θυμάτων Γενοκτονιών
•Σήμερα τιμούμε τη μνήμη όλων όσοι έχασαν τη ζωή τους ή υπέστησαν ανείπωτα δεινά από εγκλήματα γενοκτονίας. Η ημέρα αυτή, που θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ, μας υπενθυμίζει τη σημασία της προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και την ανάγκη να προλαμβάνουμε κάθε μορφή μίσους, βίας και διακρίσεων που μπορεί να οδηγήσουν σε τέτοια εγκλήματα.
•Η 9η Δεκεμβρίου συμπίπτει με την υιοθέτηση της Σύμβασης του 1948 για την Πρόληψη και Καταστολή του Εγκλήματος της Γενοκτονίας — ενός θεμελιώδους διεθνούς κειμένου που δεσμεύει τα κράτη να προλαμβάνουν και να τιμωρούν τέτοιες πράξεις.
Ας θυμηθούμε.
Ας τιμήσουμε.
Ας δεσμευτούμε για έναν κόσμο χωρίς μίσος, βία και αδικία».