Στο πλαίσιο των μαθημάτων της χορωδίας της Ένωσης Ποντίων Δροσιάς, ο δάσκαλος και λυράρης Ηλίας Υφαντίδης και ο Χάρης Πανιτσίδης (Χημικός Μηχανικός – Πρώην Γεν. Διευθυντής στα ΕΛΠΕ) παρουσιάζουν το Χαβίτς, ένα φαγητό εύκολο, χορταστικό, οικονομικό και προσιτό σε όλους, μια νόστιμη κρέμα, που οφείλει τη γεύση της στο ψημένο καλαμπόκι.
Ενδεικτικά τα υλικά της συνταγής για 4 μερίδες είναι:
- 180 gr αλεύρι ψιλό καλαμποκίσιο, φούρνικο.
- 400 ml νερό ή ζωμός σπιτικός της αρεσκείας μας
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι (και ανάλογα με το τυρί που θα χρησιμοποιήσουμε)
- 100 gr κίτρινο τυρί, χοντροτριμμένο (επιλέγουμε κάποιο κίτρινο τυρί που λιώνει, όπως το κασέρι)
- 80 gr Aγελαδινό βούτυρο
- Γιαούρτι αγελάδας, για το σερβίρισμα.
Η εκτέλεση της συνταγής αναλογικά, όπως την παρουσιάζει στο βίντεο ο Χάρης Πανιτσίδης.