ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Οι Πόντιοι τίμησαν την ημέρα των Άνζακ στην Αυστραλία
Οι Πόντιοι τίμησαν την ημέρα των Άνζακ στην Αυστραλία
(Φωτ.: Παναγιώτης Διαμάντης)
08 Μάι
0
Σχόλια

Οι Πόντιοι τίμησαν την ημέρα των Άνζακ στην Αυστραλία

Τίμησε με σεβασμό την ημέρα των Άνζακ ο ελληνισμός της Αυστραλίας σε εκδηλώσεις που έγιναν τη Μεγάλη Πέμπτη στην Αδελαΐδα και το Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε αντιπροσωπεία της Προεδρικής Φρουράς της Ελληνικής Δημοκρατίας αλλά και παλαίμαχοι στρατιωτικοί, ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι παρέλασαν στους δρόμους του Σίδνεϊ δίπλα στην Ποντιακή Αδελφότητα Νέας Νότιας Ουαλίας «Ο Ποντοξενιτέας».

Ένας από τους θεατές της παρέλασης ανέφερε: «Με έκανε υπερήφανο να βλέπω την ποντιακή στολή να παρελάζει την εθνική ημέρα των Αυστραλών, σαν ελάχιστη ένδειξη ευχαριστίας στους Αυστραλούς οι οποίοι έπεσαν στην Καλλίπολη, στην Μικρά Ασία, στον Πόντο, και αλλού. Οι Πόντιοι της Αυστραλίας έχουν υποχρέωση να τιμούν αυτούς τους ηρωικός πεσόντες καθώς και αυτούς οι οποίοι υπηρέτησαν κι επέστρεψαν στα σπίτια τους».

Να αναφερθεί ότι κάποιοι Αυστραλοί, αιχμάλωτοι πολέμου, κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο πέρασαν από τον Πόντο, την Μικρά Ασία και την ανατολική Θράκη και άφησαν μαρτυρίες για την Γενοκτονία των Ελλήνων. Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και στην Κορέα και στους νεώτερους πολέμους στη Μέση Ανατολή, Έλληνες και Αυστραλοί έχουν πολεμήσει ο ένας δίπλα στον άλλον.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.