ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Μνήμες από τη Γενοκτονία έφερε ο «Φάρος» Αγίας Βαρβάρας σε εκδήλωση για τον Γ. Γεννηματά στο Αιγάλεω
Μνήμες από τη Γενοκτονία έφερε ο «Φάρος» Αγίας Βαρβάρας σε εκδήλωση για τον Γ. Γεννηματά στο Αιγάλεω
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)
04 Μάι
0
Σχόλια

Μνήμες από τη Γενοκτονία έφερε ο «Φάρος» Αγίας Βαρβάρας σε εκδήλωση για τον Γ. Γεννηματά στο Αιγάλεω

Σε εκδήλωση μνήμης για τα 25 χρόνια από το θάνατο του Γεώργιου Γεννηματά συμμετείχε ο Σύλλογος Ποντίων Αγ.Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ», που διοργάνωσε το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Πολιτιστικού Κέντρου ΞΕΚΟΙΝΑ και το Κέντρο Λαϊκού Πολιτισμού την Τετάρτη 17 Απριλίου στον πολυχώρο «Ελληνικό Μολύβι» στο Αιγάλεω.

Ο «Φάρος» μέσω της προέδρου του, Σοφίας Σαββίδου, έστειλε ταυτόχρονα μηνύματα για τα 100 χρόνια από την αγριότερη φάση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. «Εμείς ως απόγονοι των επιζώντων της Γενοκτονίας μετά από 100 χρόνια, συνεχίζουμε και εντείνουμε τους αγώνες μας για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των προγόνων μας«, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το χορευτικό του «Φάρου» παρουσίασε ποντιακούς χορούς με συνοδεία τον Σταύρο Σαββίδη στο τραγούδι, τον Γιώργο Κυριακίδη στη λύρα και τον Δημήτρη Σαχσανίδη στο νταούλι.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, οι δήμαρχοι Αθήνας Γιώργος Καμίνης, Πειραιώς Γιάννης Μώραλης, Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας, ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.