ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πέθανε η Βασιλική Εγγονοπούλου — Η Πόντια αθλήτρια που έτρεξε με επιθετικό όγκο στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών
Πέθανε η Βασιλική Εγγονοπούλου — Η Πόντια αθλήτρια που έτρεξε με επιθετικό όγκο στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών
Η Πόντια αθλήτρια Βασιλική Εγγονοπούλου (φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
24 Απρ
0
Σχόλια

Πέθανε η Βασιλική Εγγονοπούλου — Η Πόντια αθλήτρια που έτρεξε με επιθετικό όγκο στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί, σε ηλικία 51 ετών, για το μεγαλύτερο και τελευταίο της μαραθώνιο που δεν έχει τερματισμό, η Πόντια Αθλήτρια Βασιλική Εγγονοπούλου. Έδωσε τιτάνια μάχη με τον καρκίνο.

Η εξόδιος ακολουθία της θα γίνει σήμερα στις 15:30 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, Αγίου Αθανασίου Δράμας.

Η αθλήτρια, που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο με τη συμμετοχή της τον περασμένο Νοέμβριο στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών και είχε τερματίσει τα τελευταία της δύο χιλιόμετρα με την ποντιακή φορεσιά, τιμώντας κατ’ αυτό τον τρόπο την καταγωγή της, όπως είχε δηλώσει στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr, ταλαιπωρούταν τους τελευταίους μήνες από μεταστάσεις τους όγκους.

Αγώνες στον αθλητισμό και τη ζωή
Ξεκίνησε να ασχολείται με τον αθλητισμό το 2006, και συγκεκριμένα με την ποδηλασία. Δύο χρόνια αργότερα, το 2014, κατάφερε να συμμετάσχει και στον πρώτο αγώνα ποδηλασίας. Ήταν θέμα χρόνου ύστερα να αγαπήσει και τις αποστάσεις με τα πόδια. Έτσι ασχολήθηκε με το τρέξιμο. Κι ενώ όλα κυλούσαν πολύ όμορφα στη ζωή της και το 2016 ήταν έτοιμη να συμμετάσχει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, η διάγνωση τριών επιθετικών όγκων στο μαστό, της στέρησαν αυτή τη συμμετοχή.

Ακολούθησαν χημειοθεραπείες αλλά η αθλήτρια δεν το έβαλε κάτω. Η αγάπη της για τον αθλητισμό και η θετική ενέργεια που εξέπεμπε ήταν τα δυο της μυστικά που τη βοήθησαν να επιβιώσει. Από τότε, αν και η ζωή της άλλαξε, η συμμετοχή της σε διοργανώσεις με αποστάσεις μέχρι τα 20χλμ ήταν δεδομένη.

Παρόλα τα προβλήματα που τις παρουσιάστηκαν, η θέληση και το ποντιακό πείσμα της, το 2017, της δίνουν το εισιτήριο για να τρέξει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Τρέχει! Μαζί της όμως τρέχει και ο καρκίνος ο οποίος κάνει και πάλι την επανεμφάνισή του. Φαίνεται όμως ότι τα πράγματα σοβαρεύουν. Οι φρικτοί πόνοι είναι έντονοι στο στέρνο της και ο καρκίνος παλεύει με τα ιατρικά χημικά. Το Μάρτιο του 2018, γίνεται ακόμα μια επίθεση, αυτή τη φορά στο συκώτι. Παρόλα αυτά η αθλήτρια είναι αποφασισμένη να… νικήσει!

Η τελευταία της μεγάλη συμμετοχή σε αγώνα δρόμου ήταν τον περασμένο Νοέμβριο στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών, που είχε τερματίσει τα τελευταία της δύο χιλιόμετρα με την ποντιακή φορεσιά. Έκτοτε ο καρκίνος έγινε επιθετικός και της στέρησε πολλά πράγματα από την καθημερινότητά της.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.