ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Αλεξανδρούπολη: Μαθητές Ε' και ΣΤ' τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου έμαθαν για τον Πόντο (φωτο)
Αλεξανδρούπολη: Μαθητές Ε’ και ΣΤ’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου έμαθαν για τον Πόντο (φωτο)
(Φωτ.: Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Νομού Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός»)
21 Απρ
0
Σχόλια

Αλεξανδρούπολη: Μαθητές Ε’ και ΣΤ’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου έμαθαν για τον Πόντο (φωτο)

Την ποντιακή ενδυμασία παρουσίασαν την Πέμπτη 11 Απριλίου εκπρόσωποι των ποντιακών συλλόγων του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου της ομώνυμης περιοχής. Το γεγονός, που αγκάλιασε η διευθύντρια του σχολείου, Αναστασία Χρυσοχόου, και οι δάσκαλοι, έγινε στο πλαίσιο των δράσεων για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Προηγήθηκε μια ιστορική αναδρομή από τη Ράνια Πανταζίδου, εκπρόσωπο Τύπου του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Χηλής «Άγιος Γεώργιος».

Ακολούθησε η παρουσίαση της ποντιακής φορεσιάς από τις εκπαιδευτικούς και μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Νομού Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός», Ελπίδα Χαραλαμπίδου και Παρασκευή Γελαστοπούλου, οι οποίες μαζί με την πρόεδρο του Συλλόγου, Ιωάννα Τερζίδου και το Σάββα Δημητριάδη (επίσης μέλος του Συλλόγου) κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών μαθητών.

Στη συνέχεια οι μαθητές στην ώρα των εικαστικών ζωγράφισαν με θέμα τον Πόντο.

Οι ζωγραφιές των μαθητών θα εκτεθούν στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης μαζί με άλλα σχετικά εκθέματα από τις 13 έως τις 19 Μαΐου 2019.

Φωτογραφίες: Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Νομού Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός»

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.