ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τις ευχαριστίες του για τη Συμμετοχή στην Εκδήλωση Ποντιακής Γαστρονομίας εκφράζει ο Βατόλακκος
Τις ευχαριστίες του για τη Συμμετοχή στην Εκδήλωση Ποντιακής Γαστρονομίας εκφράζει ο Βατόλακκος
08 Αυγ
0
Σχόλια

Τις ευχαριστίες του για τη Συμμετοχή στην Εκδήλωση Ποντιακής Γαστρονομίας εκφράζει ο Βατόλακκος

Τις ευχαριστίες και τις διακρίσεις που έλαβε την Εκδήλωση Ποντιακής Γαστρονομίας που δοιργάνωσε «Η Κερασούντα και το Γαρς» Θρυλορίου, εκφράζει μέσω ανακοίνωσης ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βατολάκκου

Δαιβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βατολάκκου εκφράζει θερμή ευγνωμοσύνη στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» για την πρόσκληση και την άψογη φιλοξενία στην εκδήλωση ποντιακής γαστρονομίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου 2025 στην Πλατεία Θρυλορίου.

Με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνεια, ανακοινώνουμε ότι ο σύλλογός μας κατέκτησε το 3ο βραβείο με την παρθενική του εμφάνιση στον διαγωνισμό γαστρονομίας ποντιακών εδεσμάτων, ο σύλλογος μας διαγωνίστηκε με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα φτιάχνοντας πλιγούρι με μανιτάρια και διάφορα λαχανικά χορηγία από:

  • Μανιταροπροϊόντα Γρεβενών «Παρασκευαΐδη Φώτη»
  • Τυροκομικά προϊόντα «Σιαφάρικα Βασίλη». Μετά την λήξη του διαγωνισμού περάσαμε σε άλλες παρασκευές πάντα με βάση τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα με απώτερο σκοπό να γευτεί ο κόσμος της πρωτόγνωρες για αυτούς γεύσεις των άγριων μανιταριών και βιολογικών προϊόντων των Γρεβενών αλλά και του Βατολακκου, μαγειρεύοντας πετουρα με μανιτάρια με τοπικά μπαχαρικά.
  • Προβολή τοπικών προϊόντων «Γεύση Βουνου» (Καράπας Βασίλειος).

Η διάκριση αυτή αποτελεί αναγνώριση της ποιότητας και της αυθεντικότητας των προϊόντων μας, καθώς και της δουλειάς που καταβάλλει ο σύλλογος για τη διατήρηση και προβολή της τοπικής κουλτούρας.

Εκφράζουμε ειλικρινή ευχαριστίες:

  • Στο μέλος του συλλόγου μας Γεώργιο Δημητριάδη που ανέλαβε το μαγειρικό κομμάτι δημιουργώντας μία πανδαισία γεύσεων, αλλά και τους βοηθούς του: Παναγιώτα Μυλωνά και Στεργιαννη Γκέκα καθώς και τον Κώστα Γεωργιάδη για την εθελοντική του προσφορά
  • Στους παραγωγούς για την αφοσίωση και την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων τους.
  • Στους χωριανούς παραγωγούς: Αποστόλη Παυλογλου και Ελένη Μωυσιαδου για την προσφορά προϊόντων.
  • Στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων Θρυλορίου για την ευκαιρία συμμετοχής και την άψογη οργάνωση.
  • Στο κοινό που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του.

Η επιτυχία αυτή μας εμπνέει για μελλοντικές συνεργασίες και πρωτοβουλίες, με στόχο την περαιτέρω ανάδειξη της πολιτιστικής και γαστρονομικής κληρονομιάς μας.»

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.