ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η Αλαμπάμα των ΗΠΑ αναγνώρισε την Γενοκτονία Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων
Η Αλαμπάμα των ΗΠΑ αναγνώρισε την Γενοκτονία Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων
(Φωτ.: Συμέλα Παντζαρτζή / ΑΠΕ -ΜΠΕ)
21 Μαρ
0
Σχόλια

Η Αλαμπάμα των ΗΠΑ αναγνώρισε την Γενοκτονία Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων

Η Αλαμπάμα έγινε επίσημα η 49η αμερικανική πολιτεία που αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων. Η κυβερνήτης της πολιτείας εξέδωσε διακήρυξη με την οποία αναγνωρίζει την προγραμματισμένη εκτέλεση περίπου τριών εκατομμυρίων Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων κατά την διάρκεια 1915-1923 από την οθωμανική αυτοκρατορία.

Την είδηση έκανε γνωστή η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Αμερικής (ΑΕΕΑ).

«Χαιρετίζουμε αυτήν την διακήρυξη, καθιστώντας την Αλαμπάμα το 49ο κράτος των ΗΠΑ που επιβεβαιώνει επίσημα αυτό το διεθνές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΑΕΕΑ, Steve Mesrobian. «Αυτή η διακήρυξη χρησιμεύει ως ισχυρή υπενθύμιση ότι η αλήθεια για τις γενοκτονίες δεν πρέπει ποτέ να κρατηθεί όμηρος στην άρνηση των δραστών και εκείνων που συνεχίζουν να επωφελούνται από αυτό το έγκλημα. Χαιρετίζουμε την αρμενική κοινότητα της Αλαμπάμα και τους συναγωνιστές μας, οι οποίοι από κοινού ενώνονται στις προσπάθειές μας να συνειδητοποιήσουμε τη Γενοκτονία των Αρμενίων και να αποτρέψουμε μελλοντικές βιαιοπραγίες», δήλωσε ο Mesrobian.

H διακήρυξη επισημαίνει ότι το έγκλημα της οθωμανικής τουρκικής κυβέρνησης «απαιτεί ακόμα δικαιοσύνη», επίσης αναγνωρίζει τις γενοκτονίες που ακολούθησαν τη γενοκτονία των Αρμενίων, όπως τη γενοκτονία που διαπράχθηκε από την ISLIS στους χριστιανούς και τους Yazidis. Επισημαίνει επίσης ότι με την σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση για τη γενοκτονία των Αρμενίων μπορούμε να βοηθήσουμε να μην επαναληφθούν παρόμοιες θηριωδίες στο μέλλον.

Με την προσθήκη της Αλαμπάμα ως την 49η πολιτεία, το Μισισιπή παραμένει η τελευταία πολιτεία των ΗΠΑ που δεν έχει αναγνωρίσει επισήμως την αρμενική γενοκτονία.

Πηγή: er.anca.org

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.