ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Μαθήματα ποντιακής διαλέκτου ξεκίνησε ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Νομού Αττικής
Μαθήματα ποντιακής διαλέκτου ξεκίνησε ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Νομού Αττικής
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Νομού Αττικής)
21 Μαρ
0
Σχόλια

Μαθήματα ποντιακής διαλέκτου ξεκίνησε ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Νομού Αττικής

Στην αίθουσα της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου γίνονται από τον περασμένο Φεβρουάριο τα μαθήματα ποντιακής διαλέκτου του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Νομού Αττικής, τη διδασκαλία της οποίας έχει αναλάβει ο εκπαιδευτικός και πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, Αντώνης Παυλίδης.

Όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση ο ΣΠΦΝΑ, η διδασκαλία της διαλέκτου ξεκίνησε καθυστερημένα, καθώς τα μαθήματα είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τον περασμένο Οκτώβριο και μάλιστα σε αίθουσα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών —την οποία επέλεξε ο Σύλλογος για αυτονόητους λόγους—, ενώ κατέθεσε και σχετική αίτηση στην πρυτανεία. Όμως μετά από 4 μήνες και παρά τις συνεχείς οχλήσεις των Ποντίων φοιτητών, οι αρμόδιοι δεν τους έδωσαν ούτε θετική, ούτε αρνητική απάντηση. Παρά την απογοήτευσή τους για τον απαξιωτικό τρόπο αντιμετώπισής τους, όπως αναφέρουν, βρήκαν τελικά χώρο στην φιλόξενη αίθουσα της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου.

Ωστόσο όπως αναφέρουν οι Πόντιοι φοιτητές «από τη νέα χρονιά θα επιμείνουμε, γιατί θεωρούμε σημαντικό να διδασκόμαστε τη διάλεκτό μας στο χώρο που σχετίζεται μ’ αυτή. Άλλωστε βλέπουμε πάντα προς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπου ήδη διδάσκεται ως μάθημα προς τους φοιτητές».

Στα μαθήματα —που συνδέονται με την ιστορία και τον πολιτισμό των Ποντίων και το παρακολουθούν πάνω από 30 ενδιαφερόμενοι— συμμετέχουν όχι μόνο φοιτητές, αλλά και όποιος άλλος το επιθυμεί.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση όπως την εξέδωσε ο Σύλλογος εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.