Του «ξέφυγε» του Ερντογάν: Οι Πόντιοι δεν είναι Τούρκοι
(Φωτ.: protothema.gr)
20 Μαρ
0
Σχόλια

Του «ξέφυγε» του Ερντογάν: Οι Πόντιοι δεν είναι Τούρκοι

Του «ξέφυγε» του Ερντογάν και ομολόγησε ότι στη σημερινή Τουρκία οι κάτοικοι του Πόντου, οι Πόντιοι, που σήμερα είναι όλοι μουσουλμάνοι, δεν είναι Τούρκοι.

Ας μη ξεχνάμε ότι και ο ίδιος ο Ερντογάν δεν είναι Τούρκος αλλά Πόντιος.

Μιλώντας σε οπαδούς του στην Κωνσταντινούπολη στις 6 Μαρτίου 2019 εξαπέλυσε επίθεση κατά του συμπροέδρου του φιλοκουρδικού σοσιαλιστικού κόμματος HDP, Σεζάι Τεμελί. Εκεί είπε τα ακόλουθα: «Προσέξτε τα λόγια του (Τεμελί). Είπε ότι “θα κερδίσουμε στο Κουρδιστάν και θα κάνουμε το AKΡ και το MHP να χάσουν στη Δύση (ήτοι στη δυτική Τουρκία)”. Σας ερωτώ: Υπάρχει κάποια περιοχή στην Τουρκία που ονομάζεται Κουρδιστάν; Έχουμε τη νοτιοανατολική και ανατολική Ανατολία; Έχουμε την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας; Τις περιοχές της μεσογείου, της κεντρικής Ανατολίας, του Αιγαίου και του Μαρμαρά; Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι καν Κούρδος. Αλλά αν θέλεις, υπάρχει μια περιοχή που ονομάζεται Κουρδιστάν στο Βόρειο Ιράκ. Φύγε και πήγαινε εκεί.
Μην προσπαθήσεις να διαιρέσεις αυτή τη χώρα», είπε και μέχρι εδώ τα λόγια του μεταδόθηκαν από τα διεθνή πρακτορεία.

Τι δεν μεταδόθηκε; Η συνέχεια που αναγνωρίζει ότι το τουρκικό κράτος είναι πολυεθνικό και διαχωρίζει τους Πόντιους από τους Τούρκους: «Είμαστε οι Τούρκοι, οι Κούρδοι, οι Πόντιοι, οι Ρομά, οι Βόσνιοι κλπ. Αγαπάμε τον λαό εξαιτίας της αγάπης μας για τον Δημιουργό. Δεν κάνουμε διακρίσεις εναντίον κανενός. Ο Θεός μας δημιούργησε σε διαφορετικές φυλές. Καμία φυλή δεν είναι ανώτερη από την άλλη. Εκείνοι που είναι κοντά στον Θεό είναι ανώτεροι».

Πριν χρόνια, μιλώντας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε εκδήλωση πάλι στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρθηκε στην εθνική του καταγωγή και είπε:
«Ρώτησα τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου αν είμαστε Λαζοί ή Τούρκοι». «Ο δικός μου παππούς μου είπε ότι, όταν πεθάνουμε και πάμε στον άλλον κόσμο, θα μας ρωτάνε “σε ποιον θεό πιστεύεις;”, “ποιος είναι ο προφήτης σου;” και “ποια είναι η θρησκεία σου;”. Δεν θα μας ρωτήσουν για την εθνική μας καταγωγή. Ύστερα από αυτά, όταν ρωτούν εσένα ποια είναι η εθνική σου καταγωγή, εσύ να λες ότι είσαι μουσουλμάνος και να τραβάς τον δρόμο σου» ήταν η απάντηση που είχε λάβει από τον πατέρα του ο Ερντογάν, όπως τουλάχιστον τη μετέφερε στο ακροατήριό του.

Η καταγωγή του Ερντογάν
Τούρκοι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο Ερντογάν έχει ελληνική καταγωγή, από το χωριό Ποταμιά της Ριζούντας του Πόντου. Ο προπάππος του Ερντογάν, ήταν επικεφαλής αντάρτικης ομάδας Ελλήνων του Πόντου εναντίον των Τούρκων κατακτητών. Το επίθετο του προπάππου του Ερντογάν ήταν το εξισλαμισμένο Bakatoglu Memis. Το φορολογικό βιβλίο στη στήλη εθνική καταγωγή έγραφε τη λέξη «εξισλαμισθείς» και στη στήλη ονοματεπώνυμο το νέο ισλαμικό όνομα.
Η οικογένεια άλλαξε επίθετο το 1934, διότι η λέξη «Bakat», που ήταν το επίθετο της οικογένειας, εθεωρείτο βρισιά, διότι όλοι οι Έλληνες αντάρτες αποκαλούνταν «Bakat». Στον Πόντο, συνεπώς, η λέξη αυτή είχε τη σημασία Έλληνα αποστάτη, στασιαστή εναντίον των Τούρκων.

Πηγή: iellada.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.