ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Γαϊτανάκια Ευρίπου»-Χαλκίδα: Έλαμψε ο Ήλιος της Βεργίνας στα μπλουζάκια και το γαϊτανάκι των «Κομνηνών» Εύβοιας (φωτο)
«Γαϊτανάκια Ευρίπου»-Χαλκίδα: Έλαμψε ο Ήλιος της Βεργίνας στα μπλουζάκια και το γαϊτανάκι των «Κομνηνών» Εύβοιας (φωτο)
08 Μαρ
0
Σχόλια

«Γαϊτανάκια Ευρίπου»-Χαλκίδα: Έλαμψε ο Ήλιος της Βεργίνας στα μπλουζάκια και το γαϊτανάκι των «Κομνηνών» Εύβοιας (φωτο)

Έλαμψε, όχι μόνο η Ήλιος της Βεργίνας που στόλιζε το γαϊτανάκι του Συλλόγου Ποντίων Νομού Εύβοιας «Οι Κομνηνοί» πάνω από το λογότυπο του Συλλόγου, αλλά και τα πρόσωπα των χορευτών, αφού το γαϊτανάκι τους φέτος τυλίχτηκε και ξετιλύχθηκε δίχως να μπλεχτεί.

Δείτε το βίντεο του Συλλόγου εδώ.

Οι Πόντιοι της Εύβοιας συμμετείχαν με το δικό τους —ιδιαίτερο— γαϊτανάκι στην εκδήλωση «Τα Γαϊτανάκια του Ευρίπου», που έγινε την περασμένη Κυριακή το πρωί, για τρίτη χρονιά, κατά μήκος της παραλίας του Ευρίπου.

Φέτος δε, έσπασε και ρεκόρ συμμετοχής, καθώς 1.200 χορευτές και χορεύτριες από διάφορους τοπικούς φορείς της Χαλκίδας, της Εύβοιας αλλά και από Λαμία, Ορχομενό, Βοιωτία, με τα μπλουζάκια τους με τα λογότυπα των σωματείων τους αλλά και με παραδοσιακές φορεσιές, έδωσαν βροντερό παρών.

Γαϊτανάκια στήθηκαν τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα!

Τα σωματεία αφού παρουσίασαν μεμονωμένα τέσσερις παραδοσιακούς χορούς της Εύβοιας —Μανώλαρο, μπάλο, στον κόμπο στη ρίζα, μυλωνιάτικο—, ύστερα χόρεψαν όλα μαζί, πιασμένα χέρι-χέρι τον καβοντορίτικο προσφέροντας στους παρευρισκόμενους μια μοναδική εικόνα.

Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακό γλέντι τη Μαρία Καραγκιόζη στο τραγούδι με το Νίκο Φάκαρο στο βιολί,  και την ορχήστρα τους.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.