ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ημερίδα με θέμα: «Όσο υπάρχει η μνήμη ζωντανή δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες
Ημερίδα με θέμα: «Όσο υπάρχει η μνήμη ζωντανή δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες
Η αποστολή που κατέφθασε στις Βρυξέλλες (φωτ.: Στέφανος Τανιμανίδης / Facebook)
06 Μαρ
0
Σχόλια

Ημερίδα με θέμα: «Όσο υπάρχει η μνήμη ζωντανή δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες

Το ποντιακό ζήτημα πάει στο ευρωκοινοβούλιο σήμερα, σε μια ημερίδα που στόχο έχει να παρουσιάσει τη Γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων στους ευρωβουλευτές, στο πλαίσιο της ημερίδας: «Όσο υπάρχει η μνήμη ζωντανή δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες».

Στην αποστολή συμμετέχουν εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων από όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για μια εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 17:30, από την Εύξεινο Λέσχη Ευρωπαίων Πολιτών και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ποντιακού Ελληνισμού» με την ευγενική υποστήριξη της ευρωβουλευτού της «Ελιάς–Δημοκρατική Παράταξη», Εύας Καϊλή, στην αίθουσα Α1 G3-69, στο κτίριο ALTIERO SPINELLI του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ).

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων θα υπάρξει μια προβολή βίντεο σχετικό με την ποντιακή γενοκτονία, ομιλία για τα βήματα προώθησης του ζητήματος από τον εκπαιδευτικό, συγγραφέα και ερευνητή, Ευστάθιο Ταξίδη. Ακόμη, θα υπάρχουν τοποθετήσεις από τους Κασπάρ Καραμπετιάν, προέδρου της Αρμενικής Ομοσπονδίας, Κυριάκου Μπατσάρα, πρόεδρου Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων, Εύας Καϊλή και ευρωβουλευτών, εκπροσώπων πολιτικών ομάδων του ΕΚ.

Στο τέλος θα υπάρξει αναγγελία και έγκριση σχετικού ψηφίσματος για κατάθεσή του στο ΕΚ σχετικά με την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει, επίσης, και θεατρικό δρώμενο, ενώ θα απαγγείλει ο ηθοποιός Λάζος Τερζάς με συνοδεία τον λυράρη Γιώργο Ζαπουνίδη. Κατόπιν θα ακολουθήσει και δεύτερη συνεδρίαση με θέμα την επιχειρηματικότητα, η οποία θα ξεκινήσει με εισήγηση της ευρωβουλευτού.

Με πληροφορίες από το makthes.gr.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.