ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Δενδροφύτευση με σύνθημα «Φυτεύω μια ρίζα για τη ρίζα μας» από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας
Δενδροφύτευση με σύνθημα «Φυτεύω μια ρίζα για τη ρίζα μας» από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας
12 Μαρ
0
Σχόλια

Δενδροφύτευση με σύνθημα «Φυτεύω μια ρίζα για τη ρίζα μας» από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας

«Φυτεύω μια ρίζα για τη ρίζα μας» είναι το σύνθημα με το οποίο θα πραγματοποιήσει την δενδροφύτευσή της η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 9:00, στον προαύλιο χώρο της Λέσχης. Η δεντροφύτευση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του δήμου Βέροιας που θα χορηγήσει τα δέντρα.

Είναι μια δράση με έντονα συμβολικό χαρακτήρα που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια αλλά και με έντονο κοινωνικό μήνυμα.

Είναι η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει φέτος η Λέσχη με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία  των Ελλήνων του Πόντου. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και ο καθαρισμός του οικοπέδου, (κοπή των χόρτων, κλάδεμα των δένδρων) και η απομάκρυνση όλων των σκουπιδιών με σκοπό την βελτίωση και τον καλλωπισμό του προαυλίου χώρου.

Η εθελοντική δράση θα ολοκληρωθεί με τον καθαρισμό των αντικειμένων που κοσμούν το λαογραφικό μουσείο της ΕΛΒ, αποσκοπώντας κυρίως στην γνωριμία των εθελοντών με τα αντικείμενα του μουσείου, καθώς περιλαμβάνονται  σκεύη, εργαλεία και αντικείμενα από την καθημερινή ζωή στον Πόντο,  όπως και πλούσιο  ιστορικό φωτογραφικό  υλικό  από την ίδρυση του συλλόγου έως σήμερα.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου καλεί όλους τους  φίλους και  τα μέλη να στηρίξουν εθελοντικά  τις δράσεις του και να ενισχύσουν την προσπάθεια του. «Εξάλλου ο εθελοντισμός, μας αφορά όλους και συνιστά μια εξαιρετικά επιμορφωτική λειτουργία που ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη, ενισχύει την ενεργή συμμετοχή και τη συνύπαρξη και εμπλουτίζει την καθημερινότητα μας» αναφέρει η ανακοίνωση της Λέσχης.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.