ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Θύμα μπούλινγκ έπεσε Ποντιόπουλο — Τι κατήγγειλε η μητέρα του σε τηλεοπτική εκπομπή (βίντεο)
Θύμα μπούλινγκ έπεσε Ποντιόπουλο — Τι κατήγγειλε η μητέρα του σε τηλεοπτική εκπομπή (βίντεο)
01 Μαρ
0
Σχόλια

Θύμα μπούλινγκ έπεσε Ποντιόπουλο — Τι κατήγγειλε η μητέρα του σε τηλεοπτική εκπομπή (βίντεο)

Ραγίζει καρδιές και ρίχνει γερή γροθιά στο στομάχι η μητέρα του 9χρονου Ποντιόπουλου, της οποίας το παιδί έπεσε θύμα μπούλινγκ στο σχολείο του, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η οποία μεταδόθηκε πριν από λίγες μέρες στον τηλεοπτικό σταθμό STAR HD.

Η ίδια ζήτησε τη βοήθεια της εκπομπής καθώς νοιώθει ανήμπορη να προστατεύσει το ένα από τα δύο της παιδιά, το οποίο πηγαίνει στην τετάρτη δημοτικού.

Όπως καταγγέλλει η μητέρα, το παιδί της πέφτει θύμα λεκτικής, σωματικής και ψυχολογικής βίας από συμμαθητές του, την ίδια του τη δασκάλα(!) και τα μεγαλύτερα παιδιά — της έκτης δημοτικού.

Το παιδί δέχεται μπούλινγκ τόσο για τον σωματότυπό του, που είναι μικροκαμωμένος, όσο και για την ποντιακή καταγωγή του. «Τον έχουν αποκαλέσει […] “κοντό”, “είσαι Πόντιος άρα δεν είσαι Έλληνας οπότε πρέπει να φύγεις από δω”, τον βρίζουν πολύ άσχημα», λέει η μητέρα του η οποία έχει βρεθεί στο στόχαστρο και αυτή για την καταγωγή της, και τονίζει πως οι θύτες δείχνουν και τη δύναμή τους λέγοντας «θα σε σκοτώσουμε, θα σε δείρουμε, δεν έχεις τη δύναμη που έχουμε εμείς, θα σε χαρακώσουμε».

Ο 9χρονος, όπως αναφέρει η μητέρα του, γυρίζει στο σπίτι με μελανιές και σκισμένα ρούχα ενώ το ίδιο όταν είναι στο χώρο του βρίσκεται μέσα στα νεύρα και κατουριέται πάνω του. «Δεν κοιμάται. Δεν θέλει να πηγαίνει στο σχολείο. Κατουριέται πάνω του τώρα τελευταία από το φόβο του, και μου έχει απαγορεύσει κιόλας να πηγαίνω κι εγώ από το σχολείο διότι τα παιδιά τον αποκαλούν “μαμάκια”», αναφέρει επιπλέον.

Σε μια περίπτωση, αναφέρει, ένα παιδί τον έπιασε από το λαιμό, τον σήκωσε στον αέρα και του έδωσε σφαλιάρα.

Η μητέρα καταγγέλλει ότι τόσο ο διευθυντής του σχολείου, όσο και η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεν έκαναν τίποτα, ενώ έχουν καταγράψει το περιστατικό. «Δεν θέλει να πηγαίνει στο σχολείο», λέει. Ακόμα και η δασκάλα του ασκεί μπούλινγκ, χαρακτηρίζοντας το παιδί «αγράμματο» ενώ δεν το αφήνει να πάει και στην τουαλέτα, λέει.

Ο 9χρονος μετέφερε στη μητέρα του το γεγονός ότι η δασκάλα του φώναξε: «Πας και λες στη μάνα σου αυτά τα πράγματα και θα με κλείσουν φυλακή εμένα».

Το ίδιο το παιδί —όπως εκμυστηρεύεται η μητέρα του στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού, είναι ευαίσθητο, δεν προκαλεί, δεν χτυπάει, σέβεται, είναι κοινωνικό, σέβεται— κάνει πολλές απουσίες διότι δεν θέλει να πηγαίνει στο σχολείο. «Άμα ξαναπάς στο σχολείο θα πέσω από το μπαλκόνι», είπε στην ίδια.

«Φοβάμαι πάρα πολύ για τη ζωή του παιδιού μου —διότι ακούω και τόσα που γίνονται τόσα που γίνονται κάθε φορά— κι αυτοκτονούν τα παιδάκια», καταλήγει η μητέρα.

Στην εκπομπή ήταν μεταξύ άλλων κι ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας, ο οποίος έδωσε τα δικά του φώτα στο γεγονός. Εστίασε στα κενά της εκπαίδευσης των δασκάλων πάνω στο θέμα του μπούλιγνκ, ενώ ανέφερε ότι η ενδοσχολική βία βρίσκεται μέσα σε όλα τα σχολεία και χρειάζεται γνώση, ενημέρωση και σωστή αντιμετώπιση.

Δείτε στο βίντεο της εκπομπής στα 57′:20″.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.