ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ποια «Ωκεανίδα»; Στον ετήσιο χορό του «Ακρίτα» Χαλανδρίου έγινε πιο χαμός! (φωτο)
Ποια «Ωκεανίδα»; Στον ετήσιο χορό του «Ακρίτα» Χαλανδρίου έγινε πιο χαμός! (φωτο)
26 Φεβ
0
Σχόλια

Ποια «Ωκεανίδα»; Στον ετήσιο χορό του «Ακρίτα» Χαλανδρίου έγινε πιο χαμός! (φωτο)

Τι κι αν έκανε διακοπή ρεύματος, λόγω μπλακ άουτ στην περιοχή και άργησε να ξεκινήσει η εκδήλωση, τι κι αν τα φαγητά άργησαν να ψηθούν και να σερβιριστούν για τον ίδιο λόγο, η κακοκαιρία εν ονόματι «Ωκεανίδα» αποδείχθηκε πολύ μικρή μπροστά στην… καλοκαιρία της Ένωσης Ποντίων Χαλανδρίου «Ο Ακρίτας», και συγκεκριμένα στον ετήσιο χορό της, που έγινε το περασμένο Σάββατο στην αίθουσα εκδηλώσεων Μεντής (αίθουσα «Λιθαρίτσα») του κτήματος Φυλλίδος γη στην Παλλήνη.

Κι όλα αυτά γιατί τα μέλη και οι φίλοι της Ένωσης πλημμύρισαν απ’ άκρη σ’ άκρη την αίθουσα, τη ζέσταναν κι έκαναν τη δική τους, ποντιακή έκρηξη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον πρόεδρο της Ένωσης, Δημήτρη Παρασκευόπουλο, ο οποίος αφού ζήτησε από τον κόσμο την κατανόησή του στο γεγονός, τον καλωσόρισε και έκανε μια σύντομη αναφορά στις δραστηριότητες του Σωματείου. Έδωσε τη σκυτάλη στα δύο χορευτικά τμήματα του Συλλόγου —αρχαρίων και παραστάσεων— που παρουσίασαν παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς με συνοδεία τον Γιάννη Ταϊλαχίδη στο τραγούδι, Μπάμπη Τουλουμτζή στη λύρα και Κώστα Τσερακίδη στο νταούλι, που μαζί με τον Παναγιώτη Ιωαννίδη στη λύρα και Βασίλη Καρυοφυλλίδη στο αγγείο, ήταν οι μουσικοί του καλλιτεχνικού προγράμματος στη συνέχεια.

Στην εκδήλωση έγινε λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα, ενώ εκλεκτό ήταν το φαγητό και δυναμικό το ποντιακό γλέντι, που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες με μουχαπέτ’!

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.