ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στους 51 οι νεκροί από τη σύγκρουση λεωφορίου με φορτηγό στο Περού
Στους 51 οι νεκροί από τη σύγκρουση λεωφορίου με φορτηγό στο Περού
(Φωτ.: cnn.gr)
04 Ιαν
0
Σχόλια

Στους 51 οι νεκροί από τη σύγκρουση λεωφορίου με φορτηγό στο Περού

Πενήντα ένας άνθρωποι, ανάμεσά τους έξι παιδιά, σκοτώθηκαν στο Περού όταν λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό, εξετράπη από την πορεία του κι έπεσε σε μια απόκρημνη χαράδρα 100 μέτρων, πριν καταλήξει διαλυμένο σε μια ακτή που βρέχεται από τον Ειρηνικό την Τρίτη. Οι περουβιανές αρχές επισήμαναν ότι επρόκειτο για ένα από τα πλέον πολύνεκρα τροχαία δυστυχήματα στην ιστορία της χώρας. Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός των αρχών έκανε λόγο για 48 νεκρούς.

Μόλις έξι άνθρωποι επέζησαν από το δυστύχημα, εκ των οποίων ένας πήδησε από ένα παράθυρο έξω από το λεωφορείο την τελευταία στιγμή πριν αυτό πέσει στη χαράδρα και σώθηκε με ένα κάταγμα στο χέρι και εκδορές. Άλλοι τέσσερις νοσηλεύονται σε βαριά κατάσταση.

Στο λεωφορείο επέβαιναν 55 επιβάτες και δύο οδηγοί.

Τα σωστικά συνεργεία χρειάστηκε να εργαστούν για πάνω από 24 ώρες για να ανασύρουν τα πτώματα από τα συντρίμμια του λεωφορείου, στη βραχώδη ακτή στην οποία δεν υπάρχει πρόσβαση από τον δρόμο. Ο οδηγός του φορτηγού με το οποίο συγκρούστηκε το λεωφορείο έχει συλληφθεί και αναμένεται να του ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε ένα ιδιαίτερα στενό σημείο, γνωστό ως «η στροφή του διαβόλου», στο Πασαμάγιο, 45 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας. Ο δρόμος όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία της Τρίτης θεωρείται ένας από τους πλέον επικίνδυνους στο Περού: έχει 52 απότομες στροφές σε 22 χιλιόμετρα πάνω από γκρεμούς με μόνο προστατευτικό μέτρο στο τμήμα αυτό να είναι ένα τοιχίο ύψους 50 εκατοστών. Η ομίχλη που συχνά μειώνει την ορατότητα κάνει τον δρόμο ακόμα πιο επικίνδυνο.

Ο πρόεδρος του Περού Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έδωσε εντολή στο υπουργείο Μεταφορών να αρχίσει έργα επέκτασης ενός κοντινού δρόμου ώστε να τεθεί εκτός λειτουργίας το τμήμα όπου βρίσκεται η «στροφή του διαβόλου», το οποίο χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια μόνο φορτηγά και λεωφορεία.

Ο πάπας Φραγκίσκος, που θα επισκεφθεί το Περού από τη 18η ως την 21η Ιανουαρίου, εξέφρασε σε μήνυμά του τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Το 2016 έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία στο Περού πάνω από 2.500 άνθρωποι, κατά τα επίσημα στοιχεία. Ο απολογισμός για το 2017 δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα από τις αρχές.

Πηγή: ΑΜΠΕ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.