ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Χαμόγελο του Παιδιού για την κακοποίηση του 15χρονου στην Πάτρα: Βγήκε αιμόφυρτος στην πλατεία, νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση
Χαμόγελο του Παιδιού για την κακοποίηση του 15χρονου στην Πάτρα: Βγήκε αιμόφυρτος στην πλατεία, νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση
(Φωτο: protothema.gr)
29 Ιούν
0
Σχόλια

Χαμόγελο του Παιδιού για την κακοποίηση του 15χρονου στην Πάτρα: Βγήκε αιμόφυρτος στην πλατεία, νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση

Βαριά τραυματισμένο στο νοσοκομείο είναι το 15χρονο αγόρι που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον πατέρα του και τον θείο του όταν τους είπε ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε ανακοίνωσή του λέει ότι ενημέρωθηκε από πολίτες την Παρασκευή, ενώ προσθέτει ότι είχε στηρίξει ολιστικά την οικογένεια το διάστημα 2009-2012. Επιπλέον το 2012 είχε λάβει καταγγελίες για έντονη παραμέληση ανηλίκου.

Ειδικότερα, το «Χαμόγελο» ανέφερε ότι την Παρασκευή (28/6) έλαβε δύο κλήσεις για την κακοποίηση ενός παιδιού 15 ετών σε χωριό στην περιοχή της Πάτρας.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε περιστατικό όπου το παιδί κακοποιήθηκε έντονα σωματικά από τον πατέρα του και αιμόφυρτο κατευθύνθηκε στην πλατεία.

Το παιδί νοσηλεύεται πλεόν σε νοσοκομείο της Πάτρας σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Το Κέντρο των Γραμμών Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού επικοινώνησε με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας αλλά και με το Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, ενημερώνοντας για τις κλήσεις που έλαβε, για την κακοποίηση του ανήλικου παιδιού. Ο Οργανισμός ενημερώθηκε για την ισχύ του περιστατικού και έγινε αναφορά πως έχει ήδη ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ανηλίκων και ότι το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ακολούθησε επικοινωνία του Οργανισμού με το Νοσοκομείο, όπου εξέφρασε τη στήριξή του απέναντι στο παιδί και ενημερώθηκαν οι εξειδικευμένοι επιστήμονές του για την υγεία του ανήλικου.

Το ανήλικο παιδί, έπειτα από πληροφόρηση που έλαβε ο Οργανισμός, είναι καλά, αναφέρει το «Χαμόγελο». Επιπρόσθετα, το «Χαμόγελο» δήλωσε την ολιστική στήριξή του για την κάλυψη κάθε ανάγκης του παιδιού ή στήριξη με τη συνδρομή εθελοντών μας.

Το «Χαμόγελο» σημειώνει ακόμη ότι η οικογένεια κατά το διάστημα 2009-2019 υποστηρίχθηκε ολιστικά από το Κέντρο Στήριξης του Οργανισμού στην Πάτρα. Επιπλέον, το 2012 «είχαμε λάβει κλήση στην Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, σύμφωνα με την οποία υπήρχε έντονη παραμέληση του ανήλικου».

Άμεσα, όπως γίνεται για κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

 

 

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.