ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ θα μείνει κρατούμενος έως τη δίκη – Τι σημαίνει το αίτημα ποινικής διαμεσολάβησης που υπέβαλλε
Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ θα μείνει κρατούμενος έως τη δίκη – Τι σημαίνει το αίτημα ποινικής διαμεσολάβησης που υπέβαλλε
26 Ιούν
0
Σχόλια

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ θα μείνει κρατούμενος έως τη δίκη – Τι σημαίνει το αίτημα ποινικής διαμεσολάβησης που υπέβαλλε

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 θα γίνει η δίκη του δημοσιογράφου της ΕΡΤ ο οποίος καταγγέλθηκε για ενδοοικογενειακή βία.

 

Ο δημοσιογράφος θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Αυτόφωρο και οι κατηγορία που του έχει απαγγελθεί αφορά την κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλής κατά συρροή μετά την καταγγελία της συντρόφου του, επίσης δημοσιογράφου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το δικαστήριο θα καλέσει να καταθέσουν στην δίκη τόσο την σύντροφο όσο και την εν διαστάσει σύζυγο του κατηγορούμενου, οι οποίες τον καταγγέλλουν για περιστατικά βίας. Παράλληλα οι δύο γυναίκες θα ενημερωθούν για το αίτημα ποινικής διαμεσολάβησης που υπέβαλε ο δημοσιογράφος.

To newsit.gr σας παρουσίασε όλο το χρονικό των όσων καταγγέλθηκαν από τη σύντροφο του δημοσιογράφου.

Τι σημαίνει αυτό

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία της ποινικής διαμεσολάβησης αφορά μόνο πλημμελήματα ενδοοικογενειακής βίας και εκκινεί εφόσον ο κατηγορούμενος δηλώσει ανεπιφύλακτα ότι δεν θα πράξη βίας εντός της οικογένειας, ότι θα μετοικήσει σε περίπτωση συνοίκησης αν ζητηθεί από το θύμα, να παρακολουθήσει ειδικό συμβουλευτικό- θεραπευτικό πρόγραμμα κ.α.

Αν ευοδωθεί η όλη ενέργεια, με την συμφωνία όλων των μερών και την έκδοση σχετικών διατάξεων της Δικαιοσύνης, τότε ο κατηγορούμενος οφείλει να συμμορφωθεί προς τους όρους της ποινικής διαμεσολάβησης για χρονικό διάστημα τριών ετών.

Η διαδικασία τότε ολοκληρώνεται και στην συνέχεια εξαλείφεται η ποινική αξίωση της πολιτείας για το έγκλημα που αφορά η διαμεσολάβηση.

Για τον δημοσιογράφο έχει εκκινήσει προκαταρκτική εξέταση η Εισαγγελία σχετικά με προγενέστερα περιστατικά που καταγγέλλονται σε βάρος του.

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.