ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Συγκινεί ακτινολόγος που μπήκε στον αξονικό τομογράφο μαζί με εγκαταλελειμμένο βρέφος: «Η καρδιά γεμίζει δίνοντας»
Συγκινεί ακτινολόγος που μπήκε στον αξονικό τομογράφο μαζί με εγκαταλελειμμένο βρέφος: «Η καρδιά γεμίζει δίνοντας»
(Φωτο: Ευτέρπη Κωνστανταρογιάννη)
21 Ιούν
0
Σχόλια

Συγκινεί ακτινολόγος που μπήκε στον αξονικό τομογράφο μαζί με εγκαταλελειμμένο βρέφος: «Η καρδιά γεμίζει δίνοντας»

Με μια κίνηση ανθρωπιάς μια ακτινολόγος στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα αποφάσισε να συνοδεύσει μέσα στον αξονικό τομογράφο ένα βρέφος που έχουν εγκαταλείψει οι γονείς του, καθώς δεν υπήρχε συνοδός να το ακινητοποιήσει.

Η ακτινολόγος, Ευτέρπη Κωνστανταρογιάννη, με μια ανάρτηση της στο Facebook, σημείωσε για την κίνησή της να μπει στον αξονικό τομογράφο μαζί με το βρέφος πως: «Θεώρησα σωστό [τηρώντας τον Όρκο του Ιπποκράτη] να πάρουμε μαζί την ακτινοβολία, όπως θα έκανε & η μητέρα του, αν δεν το είχε εγκαταλείψει, ένας Θεός ξέρει γιατί…!!».

«Το ένιωθα σαν τον μικρό Χριστό, όπως οφείλουμε να βλέπουμε όλους γύρω μας. Να μάθουμε ότι η καρδιά γεμίζει δίνοντας …και ότι αν δεν υπάρχει αγάπη για τον συνάνθρωπο, ό,τι άλλο και να κάνουμε είναι ανώφελο» κατέληξε στην ανάρτησή της η ακτινολόγος του «Ελπίδα».

Η ίδια μίλησε στην τηλεόραση του Open λέγοντας πως «είναι τιμή μου που εργάζομαι εκεί (σ.σ. στην ογκολογική μονάδα)» και πρόσθεσε ότι «το παιδί είχε καλή έκβαση».

Αναφέρθηκε και στην κίνησή της αυτή, σημειώνοντας πως: «Κάθε μέρα το κάνουμε αυτό, δεν ένιωσα ότι έκανα κάτι διαφορετικό γιατί για εμάς είναι καθημερινότητα».

Η ανάρτηση της ακτινολόγου

«Όταν δουλεύεις μέσα στο πόνο, όλα τα άλλα προβλήματα σου φαίνονται σαχλά και μαθαίνεις κάθε μέρα να χαμογελάς από καρδιάς!!

Η φωτογραφία είναι από εξέταση εγκαταλελειμμένου βρέφους, δεν είχε συνοδό να το ακινητοποιήσει και δεν μπορούσα από ενσυναίσθηση να το αφήσω με μια αποτυχημένη εξέταση στην αξονική τομογραφία.
Θεώρησα σωστό[τηρώντας τον Όρκο του Ιπποκράτη] να πάρουμε μαζί την ακτινοβολία, όπως θα έκανε & η μητέρα του,αν δεν το είχε εγκαταλείψει, ένας Θεός ξέρει γιατί…!!

Το ένιωθα σαν τον μικρό Χριστό, όπως οφείλουμε να βλέπουμε όλους γύρω μας.

Να μάθουμε ότι η καρδιά γεμίζει δίνοντας … και ότι αν δεν υπάρχει αγάπη για τον συνάνθρωπο, ότι άλλο και να κάνουμε είναι ανώφελο.
Καλημέρα με πολλή αγάπη».

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.