ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ιστορικό χρυσό μετάλλιο η εθνική ομάδα στο ελεύθερο του ομαδικού στο Βελιγράδι
Ιστορικό χρυσό μετάλλιο η εθνική ομάδα στο ελεύθερο του ομαδικού στο Βελιγράδι
Members of team Greece celebrate their golden medal after the team free final event at the European Aquatics Championships in Belgrade, Serbia, Friday, June 14, 2024. (AP Photo/Darko Bandic)
15 Ιούν
0
Σχόλια

Ιστορικό χρυσό μετάλλιο η εθνική ομάδα στο ελεύθερο του ομαδικού στο Βελιγράδι

Το τελευταίο αγώνισμα της καλλιτεχνικής κολύμβησης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου χάρισε και μια ιστορική στιγμή, με την κατάκτηση του πρώτου χρυσού μεταλλίου στην ιστορία της διοργάνωσης.

Το κατέκτησε η εθνική ομάδα στο ελεύθερο πρόγραμμα του ομαδικού, στον τελικό του αγωνίσματος που έγινε με τη συμμετοχή τεσσάρων χωρών.

Έστω κι έτσι οι αθλήτριες της ελληνικής ομάδας έγραψαν τη δική τους ιστορία στο Βελιγράδι, χαρίζοντας στην Ελλάδα το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στην καλλιτεχνική κολύμβηση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η εθνική ομάδα αποτελούμενη από τις: Μαρία Καραπαναγιώτου, Μαρία Αλζιγκούζη – Κομηνέα, Αθηνά Καμαρινοπούλου, Εστέλλα Καραμανίδου, Ζωή Καράγγελου, Σοφία Ρηγάκου, Βασιλική Θάνου, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Θάλεια Δαμπάλη και Άρτεμη Κουτράκη βαθμολογήθηκε με 270,1980β. (173,1489 στα στοιχεία και 97,0500 στην καλλιτεχνική εντύπωση) καταλαμβάνοντας την 1η θέση.

Ακολούθησαν η Ιταλία με 254,7454β., η Μεγάλη Βρετανία με 254,7354β., ενώ την 4η θέση πήρε η Τουρκία με 168,4081.

Η ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης αφήνει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, με τρία συνολικά μετάλλια, καθώς είχαν προηγηθεί τα ασημένια από το ομαδικό στο τεχνικό πρόγραμμα και στο ομαδικό του ακροβατικού.

Ετσι η συνολική συγκομιδή για την καλλιεχνική κολύμβηση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανέβηκε στα 12 μετάλλια

Πηγή: gazzetta.gr, ertsports.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.