ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Παγκόσμια ανησυχία: Εμφανίστηκε ιός στο Πακιστάν που πεθαίνεις από αιμορραγία στα μάτια
Παγκόσμια ανησυχία: Εμφανίστηκε ιός στο Πακιστάν που πεθαίνεις από αιμορραγία στα μάτια
(Φώτο : newsbomb.gr)
10 Ιούν
0
Σχόλια

Παγκόσμια ανησυχία: Εμφανίστηκε ιός στο Πακιστάν που πεθαίνεις από αιμορραγία στα μάτια

Συναγερμός έχει σημάνει στο Πακιστάν καθώς οι ντόπιοι στα βόρεια της χώρας φοράνε υποχρεωτικά μάσκα καθώς εμφανίστηκε ο αιμορραγικός πυρετός Κριμαίας-Κονγκό!

Ο αιμορραγικός πυρετός Κριμαίας-Κονγκό (CCHF) κάνει τα μάτια των ασθενών να αιμορραγούν και προηγουμένως είχε εντοπιστεί σε κρότωνες στα Pyrénées Orientales στα βορειοανατολικά σύνορα της Γαλλίας με την Ισπανία πέρυσι.

Μέχρι τώρα δυο άτομα έχουν χάσει τις ζωές τους.

Τα δύο θύματα, ένας κρεοπώλης ονόματι Imran από το Hazro, Attock, και μια γυναίκα με το όνομα Mrs Khiran από το Jund, Attock, πέθαναν από τον ιό στο Γενικό Νοσοκομείο Benazir Bhutto στην περιοχή Rawalpindi στις 3 και 18 Μαΐου αντίστοιχα.

Το επαρχιακό Τμήμα Ανάπτυξης Κτηνοτροφίας και Γαλακτοκομικών Προϊόντων του Παντζάμπ επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Άτοκ και σε άλλες περιοχές και ξεκίνησε τους ψεκασμούς και τον καθαρισμό από πόρτα σε πόρτα.

Όλα τα θυσιαστικά ζώα που μεταφέρονται στις αγορές βοοειδών στην περιοχή Rawalpindi και στις κοντινές περιοχές για το Eid-ul-Azha θα πρέπει να περάσουν από εξέταση σε κάθε εσωτερικό σημείο ελέγχου και δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε οποιοδήποτε ζώο που έχει βρεθεί μολυσμένο με τον θανατηφόρο ιό.

 

 

 

Πηγή : newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.