ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | 1ο βραβείο για την ταινία μικρού μήκους «Η Θρακιώτισσα καπετάνισσα του 1821, Δόμνα Βισβίζη»
1ο βραβείο για την ταινία μικρού μήκους «Η Θρακιώτισσα καπετάνισσα του 1821, Δόμνα Βισβίζη»
(Φώτο : xronos.gr)
10 Ιούν
0
Σχόλια

1ο βραβείο για την ταινία μικρού μήκους «Η Θρακιώτισσα καπετάνισσα του 1821, Δόμνα Βισβίζη»

Οι μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Αλεξανδρούπολης συμμετείχαν με επιτυχία στον 8ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό, Ελληνισμός της Ανατολής: Πόντος, Μικρασία, Θράκη κερδίζοντας το 1ο βραβείο στην κατηγορία τεκμηρίωσης με την ταινία μικρού μήκους «Η Θρακιώτισσα καπετάνισσα του 1821, Δόμνα Βισβίζη».

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας με συνολικό αριθμό συμμετοχής 191 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι μαθητές διαγωνίστηκαν στην κατηγορία ντοκιμαντέρ και η δημιουργία τους περιελάμβανε όχι μόνο ψηφιακή αφήγηση ή αναπαράσταση ιστορικών γεγονότων αλλά και έρευνα τόσο μέσα από συνεντεύξεις όσο και επαφή με ιστορικά αρχεία και συγκέντρωση πληροφοριών από το διαδίκτυο. Με την παιδαγωγική καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητριών Σιμέλας Ξανθοπούλου, Γεωργίας Καμαράζη, Ελένης Χατζηκαλλινικίδου έγιναν αρχικά πρωταγωνιστές, ενσαρκώνοντας με την ερμηνεία τους ήρωες του ιστορικού παρελθόντος, ενώ στη συνέχεια με την πολύτιμη συνεργασία του κου Καραφύλλη – καθηγητή ΠΤΔΕ και της προέδρου του «Ελληνομουσείον Αίνου» τεκμηρίωσαν εύστοχα τη μαθητική τους δημιουργία. Βασική επιδίωξη του διαγωνισμού ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές τον Ελληνισμό της Ανατολής και συγκεκριμένα την ιστορία του ,τον πολιτισμό του αλλά και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της Ελλάδας και στη διαμόρφωση της πολιτιστικής της ταυτότητας.

 

 

 

Πηγή : xronos.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.