ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τεντόγλου: Το χρονικό της κυριαρχίας, πώς έγινε ο Νο1 άλτης στον κόσμο
Τεντόγλου: Το χρονικό της κυριαρχίας, πώς έγινε ο Νο1 άλτης στον κόσμο
(Φώτο : gazzetta.gr)
09 Ιούν
0
Σχόλια

Τεντόγλου: Το χρονικό της κυριαρχίας, πώς έγινε ο Νο1 άλτης στον κόσμο

8 Αυγούστου 2018. Πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ο 20χρονος Μίλτος Τεντόγλου αγωνίζεται και ονειρεύεται το χρυσό. Με 8.25μ το κατακτά και συστήνεται στον κόσμο. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος έχει πετύχει μία μεγάλη διάκριση και μετά έχει χαθεί. Αυτή, όμως, δεν ήταν η περίπτωση του Τεντόγλου.

8 Ιουνίου 2024. Ο 26χρονος σήμερα Μίλτος Τεντόγλου κατακτά τον έκτο ευρωπαϊκό του τίτλο (τρίτο σε ανοιχτό στίβο) με 8.65μ. Βελτίωση, σταθερότητα, εμπειρία, το όνειρο έγινε πραγματικότητα και πια δεν αποτελεί μια απλή σκέψη αλλά τον σκοπό του να βρίσκεται εδώ και έξι χρόνια στην κορυφή του κόσμου.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, που βρέθηκε στο στάδιο των Γρεβενών τυχαία, διαγράφει την πορεία που άλλοι ούτε που μπόρεσαν ποτέ να ονειρευτούν. Από τη στιγμή που πήγε σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, δεν έχει επιτρέψει σε κανέναν άλλο άλτη να του πάρει τη θέση στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Και αυτό δεν είναι μια υπερβολή, είναι γεγονός.

2018, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στο Βερολίνο, χρυσός με 8.25μ. 2019, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκώβη, χρυσός με 8.38μ. 2021, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Τόρουν, χρυσός με 8.35μ. 2022, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στο Μόναχο, χρυσός με 8.52μ (ρεκόρ διοργάνωσης). 2023, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη, χρυσός με 8.30μ. 2024, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη Ρώμη, χρυσός με 8.65μ (ρεκόρ διοργάνωσης). Ανάμεσα σε αυτές τις διοργανώσεις, υπήρχε μόνο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα του 2019 που δεν πήρε μετάλλιο.

Από τη στιγμή που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 2021 δεν έχει πέσει ποτέ από τη θέση Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη και πάντα το όνομά του βρίσκεται πολύ ψηλά -αν όχι στη ψηλότερη θέση- στη λίστα των κορυφαίων επιδόσεων κάθε σεζόν. Κάνοντας πολλούς αγώνες, ποιοτικούς αγώνες, χωρίς υπερβολές και απερισκεψία.

Ο Τεντόγλου με το ταλέντο του, την ευφυΐα του και την άψογη συνεργασία του με τον Γιώργο Πομάσκι έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος των ευρωπαίων αντιπάλων του που γνωρίζουν πολύ καλά πως αν είναι ο Έλληνας στον αγώνα, τα διαθέσιμα μετάλλια για εκείνους είναι δύο: το αργυρό και το χάλκινο. Γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως να διαχειριστεί έναν αγώνα, πως θα αντιδράσει και να προσαρμοστεί σε κάθε συνθήκη, πότε πρέπει να είναι έτοιμος να απαντήσει σε άλμα αντιπάλου του αλλά και πότε πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω. Ο τέλειος συνδυασμός, στο κατάλληλο κορμί και το κατάλληλο μυαλό.

Ζούμε στην εποχή του Μίλτου Τεντόγλου.

 

 

Πηγή : gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.