ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πικέρμι: Στοίβες από ξερόχορτα και ξύλα πεταμένα στους δρόμους - Τι απαντά η Δήμαρχος
Πικέρμι: Στοίβες από ξερόχορτα και ξύλα πεταμένα στους δρόμους – Τι απαντά η Δήμαρχος
(Φωτο: newsbomb.gr)
08 Ιούν
0
Σχόλια

Πικέρμι: Στοίβες από ξερόχορτα και ξύλα πεταμένα στους δρόμους – Τι απαντά η Δήμαρχος

Έχουμε μπει επίσημα στην αντιπυρική περίοδο όμως οι εικόνες που έρχονται από κάποιους Δήμους είναι σοκαριστικές και δείχνουν πόσο εύκολα μπορεί μια περιοχή να γίνει παρανάλωμα του πυρός.

Στο Ντράφι Πικερμίου κάτοικος με αγωνία και φωνή απόγνωσης μιλώντας στο Action 24 αποκάλυψε ότι οι πολίτες κλήθηκαν να δώσουν πολλά χρήματα, να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους, όμως η Τοπική Αυτοδιοίκηση από τη μεριά της δεν έχει κάνει τίποτα. Στα μέσα Ιουνίου, με τον πρώτο καύσωνα να έχει έρθει και τους βοριάδες να επιμένουν, η κατάσταση είναι εξοργιστική και αδιανόητη όπως περιγράφει.

Ο κάτοικος μάλιστα έδειξε και εικόνες από τα βουνά χόρτων που έχουν συγκεντρωθεί σε οικόπεδα και αποτελούν προσάναμμα για μια μεγάλη πυρκαγιά.

Η Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίο, Δήμητρα Τσεβά μίλησε στην εκπομπή και ανέφερε ότι οι πολίτες έχουν απόλυτο δίκιο και πώς και οι ίδιοι βρίσκονται σε απόγνωση.

Η κα. Δήμαρχος ανέφερε ότι έχει στείλει μηνύματα στον Βασίλη Κικίλιας και την Πολιτική Προστασία, όμως η κατάσταση φέτος έχει ξεφύγει και έτσι με τη νέα εγκύκλιο όλα τα κομμένα χόρτα βγήκαν στους δρόμους.

«Κάθε μέρα στέλνουμε έγγραφα σε μας τους ίδιους, στους κατοίκους και την κυβέρνηση. Ένα αστικό τοπίο παντού πράσινο μαζεύουμε το υλικό σε 6,5 στρέμματα. Τα τρίβουμε και τα πάμε σε άλλους χώρους. Είμαστε σε κατάσταση απελπισίας. Νομίζει ο κάθε κάτοικος ότι είναι μοναδικός και ότι μόνο η δικιά του γειτονιά υποφέρει.», είπε χαρακτηριστικά η Δήμαρχος κάνοντας έκκληση να ακουστεί και στην Πολιτική Προστασία.

 

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.