ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ζανγκ - Tσιτσιπάς 0-3: Πρόκριση στο... ρελαντί για τον Στέφανο
Ζανγκ – Tσιτσιπάς 0-3: Πρόκριση στο… ρελαντί για τον Στέφανο
(Φώτο : gazzetta.gr)
01 Ιούν
0
Σχόλια

Ζανγκ – Tσιτσιπάς 0-3: Πρόκριση στο… ρελαντί για τον Στέφανο

Μέσα σε μία ώρα και 34 λεπτά ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκαμψε το… εμπόδιο του Ζιζέν Ζανγκ και με νίκη 6-3, 6-3, 6-1 πήρε την πρόκριση στον τέταρτο γύρο του Roland Garros. Εκεί, ο Έλληνας παίκτης θ’ αντιμετωπίσει τον Ματέο Αρνάλντι, ο οποίος νωρίτερα επικράτησε του Αντρέι Ρούμπλεφ με 7-6(8) 6-2, 6-4.

Πρώτο σετ… περίπατος

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, από την αρχή του ματς, θέλησε να κάνει ξεκάθαρο πως είναι το φαβορί. Ο Έλληνας τενίστας ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι κόντρα στον Ζιζέν Ζανγκ και πολύ γρήγορα με ένα break και ένα hold πήρε διαφορά τριών games.

Ο Κινέζος αθλητής πήρε το πρώτο του game για να κάνει το 3-1, αλλά σε καμία περίπτωση δεν απείλησε τον Νο.9 του κόσμου, με σκοπό να μειώσει τη διαφορά. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με σταθερότητα και καλά χτυπήματα κατάφερε να κατακτήσει το σετ με 6-3 και να πάρει προβάδισμα στο ματς.

Στο ίδιο έργο θεατές

Ο ρυθμός του Στέφανου Τσιτσιπά, μετά την άνετη κατάκτηση του πρώτου σετ, παρέμεινε σταθερός. Ο Έλληνας με το… καλησπέρα στο δεύτερο σετ έκανε break στο σερβίς του αντιπάλου του. Με hold, μάλιστα, ο 25χρονος τενίστας πήρε διαφορά δύο games (2-0). Ο Ζανγκ μείωσε στο αμέσως επόμενο game, κάτι το οποίο έγινε στις επόμενες δύο αλλαγές πλευρών από τους δύο παίκτες (4-3).

Σε εκείνο το σημείο ο Έλληνας, με το σκορ στο 4-3, πραγματοποίησε νικηφόρα games. Αρχικά κράτησε το σερβίς του με love game και στη συνέχεια… έσπασε το σερβίς του Κινέζου για να διπλασιάσει τα σετ με 6-3.

Κυρίαρχος και… άνετος

Στο τρίτο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θέλησε να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γινόταν την αναμέτρηση. Βέβαια, δεν έριξε σε καμία περίπτωση τον ρυθμό του. Ο Έλληνας τενίστας παραχώρησε μόνο ένα game στον αντίπαλό του και με δύο breaks βρέθηκε ένα game μακριά από την πρόκριση.

Με το σκορ στο 5-1, ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για να λήξει το παιχνίδι και δεν λάθεψε. Στο πρώτο match point που το παρουσιάστηκε, ο Έλληνας τενίστας έκλεισε το σετ (6-1) και πήρε τη νίκη με 3-0 σετ.

 

 

 

Πηγή : gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.