ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Δέσποινα Γεωργιάδου προς FIE: «Γιατί δεν έχω το δικαίωμα να είμαι στους Ολυμπιακούς; Είμαι το Νο4»
Δέσποινα Γεωργιάδου προς FIE: «Γιατί δεν έχω το δικαίωμα να είμαι στους Ολυμπιακούς; Είμαι το Νο4»
(Φώτο : gazzetta.gr)
31 Μάι
0
Σχόλια

Δέσποινα Γεωργιάδου προς FIE: «Γιατί δεν έχω το δικαίωμα να είμαι στους Ολυμπιακούς; Είμαι το Νο4»

Το σύστημα πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο αγώνισμα της ξιφασκίας αδικεί κατάφωρα τις επιδόσεις της Δέσποινας Γεωργιάδους.

Θυμίζουμε ότι μετά και το τελευταίο τουρνουά που έδινε Ολυμπιακούς βαθμούς και ουσιαστικά οριστικοποιούσε τις προκρίσεις στη σπάθη γυναικών για την ξιφασκία των Ολυμπιακών Αγώνων, προέκυψε πως η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από την Δώρα Γκουντούρα.

Ωστόσο, για μεγάλο διάστημα η Γκουντούρα συναγωνιζόταν για εκείνη τη μία θέση πρόκρισης για την Ελλάδα με την Δέσποινα Γεωργιάδου και στο τέλος μόνο μία θα έπαιρνε τελικά το Ολυμπιακό εισιτήριο, κάτι που θα κρινόταν από τους βαθμούς στο ολυμπιακό ranking. Η Γεωργιάδου έκλεισε και αυτή τη σεζόν ως μία από τις κορυφαίες ξιφομάχους του κόσμου, και έχοντας αναδειχθεί δευτεραθλήτρια κόσμου. Και πάλι, όμως, τίποτα από αυτά δεν ήταν αρκετό για να της δώσει το Ολυμπιακό εισιτήριο αφού ο κανονισμός ορίζει πως μόνο μία αθλήτρια από κάθε χώρα μπορεί να προκριθεί στο ατομικό.

Αν κι η ΕΟΞ έστειλε επιστολή στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προκειμένου να εξαντληθούν όλα τα ενδεχόμενα Ολυμπιακής πρόκρισης της Δέσποινας Γεωργιάδου, είτε μέσω αναδιανομής (reallocation) θέσεων είτε μέσω απόδοσης wild card, αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια εξέφρασε την αγανάκτησή της στα social media. Συγκεκριμένα έγραψε: «Ευχαριστώ πολύ ΔΟΕ και FIE που με σέβεστε. Είναι επίσημο… το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης ΔΕΝ πηγαίνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Όλη αυτή η προσπάθεια πηγαίνει κατευθείαν στα σκουπίδια. Πάντα σέβομαι τους κανόνες, αυτή τη φορά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορώ να είμαι σε αυτό το γήπεδο αυτή τη μέρα. Πώς μπορώ να μην έχω δικαίωμα να είμαι εκεί; Δεν μπορώ να πω τίποτα. Σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξή σας μέχρι τώρα»

 

 

 

Πηγή : gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.